Kasten op maat

Ben je voor je huis op zoek naar een of meer kasten op maat? Er zijn verschillende soorten kasten, bijvoorbeeld boekenkasten, kledingkasten, inloopkasten of kasten om een kamer te verdelen. Qua indeling kan je denken aan schappen, dossierkasten, hang- en legkasten. Er zijn open kasten of kasten met schuifdeuren of draaideuren. Bij inbouwkasten is van alles mogelijk. In dit blog vertel ik je over de mogelijkheden.

Waarom een inbouwkast?

Allereerst is het belangrijk om op een rij te zetten waarvoor je de kast gaat gebruiken. Heeft een kast één doel, zoals boeken of kleding opruimen of wil je de kast voor meerdere doeleinden gebruiken, bijvoorbeeld linnengoed en gereedschap opbergen? Kijk daarna goed naar de ruimte waar je de kast(en) op maat wilt hebben. Is er een nis waarin je de inbouwkast kunt plaatsen, wil je een kast tegen een schuine muur, is er een hoek of denk je aan een ‘recht toe – recht aan’ kast? Neem de maten op. Zet je wensen en de afmetingen op een rij.

Deuren en kleuren

De volgende stap is om te kijken welke soort deuren handig zijn: draai- of toch liever schuifdeuren. Kijk hierbij naar de beschikbare ruimte nadat de kasten op maat zijn ingebouwd. Let op of er nog andere deuren in de ruimte zijn. Deuren die tegen elkaar aan stoten is er vervelend. Of wil je misschien een kast zonder deuren, zoals in een boekenkast?Je hebt meestal de keuze uit alle zogenaamde RAL kleuren van de kleurenwaaier. Daarnaast kan je kiezen uit diverse soorten handgrepen of voor een greeploos kliksysteem.Voeg deze wensen bij de punten die je al op een rij hebt staan. Voeg hieraan je eventuele vragen toe, zodat je die aan de verkoper kunt stellen.

Lees tip:  Je zolder verbouwen?

Een vakman of online bestellen

Na deze stappen heb je een goed beeld van jouw inbouwkast. Dan sta je voor de keuze online bestellen of een specialist in de arm nemen. In beide gevallen geldt dat je goed moet letten op betrouwbare reviews van klanten. Als je op internet bestelt dien je zelf goed in staat zijn om de exacte maatgegevens in te voeren. Daarnaast bouw je de kast op maat dan meestal zelf op. Bestel je de kast bij timmerbedrijf of meubelmakerij? Dan nemen zij de maten en zorgen ze voor de montage.Welke keuze je maakt heeft veel te maken met je eigen mogelijkheden en kennis. Kijk wat er het beste bij je past.

Kosten inbouwkast

Een kast op maat is altijd duurder dan een standaardkast. Je kunt online diverse berekeningen maken. Het is slim om via een zoekmachine te zoeken op ‘wat kost een kast op maat’? Inbouwkasten maken een vast deel uit van je huis waardoor je bijvoorbeeld een bouwdepot uit je hypotheek kan gebruiken. Het arbeidsloon van een vakman ligt tussen de 30 en 60 euro per uur.Kasten op maat laten de waarde van je huis stijgen en zijn daarom een goede investering.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.