Je keuken laten spuiten. Hoe lang duurt dit?

Het laten spuiten van je keuken is een goede oplossing voor al jij je keuken een nieuwe uitstraling wilt geven. Het kan namelijk zo zijn dat jij je huidige keuken niet mooi vindt, terwijl de kwaliteit van de kastjes en apparaten nog steeds goed zijn. Of wellicht ben je aan het sparen voor een nieuwe keuken maar heb je momenteel niet de financiën om een nieuwe keuken te kopen. In dergelijke situaties biedt het keuken spuiten een goede oplossing. Met het keuken spuiten geef jij je keuken een compleet nieuwe uitstraling doordat je de kastjes van de keuken een nieuwe kleur geeft. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om hoogglans kastjes een matte uitstraling te geven of andersom. Wat je wensen ook zijn: door je keuken te laten spuiten kun je goedkoop en eenvoudig je keuken een nieuwe uitstraling geven!

Een keuken spuiten: wat komt er bij kijken?

Als je ervoor kiest om je keuken professioneel te laten spuiten dan zijn er een aantal stappen die bij dit proces komen kijken. Ten eerste zullen de medewerkers van het bedrijf dat jij inhuurt om je keuken te laten spuiten bij jou thuis langskomen om de kastjes van de keuken te demonteren. Vaak is het zo dat de onderdelen van de keuken meegenomen worden naar het bedrijf omdat zij een eigen spuiterij bezitten waar zij zorgvuldig te werk kunnen gaan.

Na het demonteren en vervoeren van de kastjes zullen de onderdelen zorgvuldig worden ontvet en gereinigd om ervoor te zorgen dat de verf goed pakt. Daarna zullen de onderdelen worden geschuurd en zal er een goede grondverf worden aangebracht. De laatste stap is het keuken spuiten zelf. Afhankelijk van de verf en toplaag die je kiest zullen de verschillende onderdelen van jouw keuken een aantal keer gespoten worden. Na het spuiten en drogen van de onderdelen zullen deze weer terug naar jouw huis worden gebracht en zal de keuken weer opnieuw in je huis worden gemonteerd.

Lees tip:  Veranda aan je huis bouwen

Hoe lang duurt het proces?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er veel verschillende stappen die komen kijken bij het spuiten van de keuken. Al deze stappen zorgen ervoor dat het enige tijd kost voordat jouw keuken gespoten is. Hoe lang het exact duurt om een keuken te spuiten is uiteraard afhankelijk van een aantal factoren. Voorbeelden van de factoren zijn de grootte van de keuken en de gekozen verf die je op de keuken wilt laten spuiten.

Als er gemiddeld wordt gekeken dan duurt het ongeveer 7 tot 10 dagen om je keuken te laten spuiten. In deze tijd wordt het gehele proces doorlopen: van het demonteren van de keuken tot het uitkiezen en aanbrengen van de kleur naar keuze. Als je exact wilt weten hoeveel tijd het kost om het proces te doorlopen dan kun je contact opnemen met het bedrijf waar jij je keuken wilt laten spuiten. Ook voor professioneel kleuradvies kun je vaak terecht bij het bedrijf waar jij je keuken wilt spuiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *