Je huis verbouwen: dit heb je nodig

Het verbouwen van een huis is een hele uitdaging. Veel werkzaamheden vereisen het werken op hoogte. Vaak kiezen we er dan voor om op een ladder te gaan staan. Met wankele benen staan we onze werkzaamheden te verrichten. Dit kan veel efficiënter en bovendien veiliger! Het is echt het overwegen waard om kamersteigers van Rolsteiger.net te huren.

Een rolsteiger bestaat uit een of meerdere etages en is voorzien van wielen. Daardoor is het heel makkelijk om de steiger te verplaatsen. Dit in tegenstelling tot vaste steigers. Voor het bouwen van een vaste steiger is overigens een certicaat vereist. Een rolsteiger kent deze restrictie niet. Het materiaal is ook een stuk lichter en ze zijn kleiner, waardoor er gemakkelijk binnenshuis gebruik van kan worden gemaakt. Het opbouwen is vrij eenvoudig en wijst zich bijna vanzelf, doordat de steiger uit vaste elementen bestaat.

Is het gebruik van een rolsteiger veilig?

Het werken op hoogte brengt altijd een valrisico met zich mee. Met een rolsteiger is dit risico te verkleinen door de volgende veiligheidsvoorschriften in acht te nemen:

– Zorg voor een stevige en vlakke ondergrond.

– Stabiliseer de steiger.

– Voordat u de steiger beklimt, zet u de wielen op de rem.

– Klim niet op de steiger, terwijl u spullen in uw handen heeft.

– Houd de rolsteiger goed schoon en opgeruimd

– Staat er windkracht 6 of hoger, werk dan niet op de steiger als deze buiten staat.

Hoe wordt een rolsteiger verplaatst?

Een rolsteiger is voorzien van wielen, waardoor deze makkelijk te verplaatsen is. Doe dit wel altijd met twee of meer personen en zorg dat de steiger niet hoger is dan 8 meter. Op het moment van verplaatsen mag er niemand op de steiger staan. Ruim losse onderdelen en gereedschap op. De ondergrond moet vlak en hard zijn, anders kan de steiger tijdens het verrijden verzakken. De stabilisatoren mogen niet te ver van de vloer afkomen.

Lees tip:  De beste verf merken voor muurverf

Waar kan ik een rolsteiger huren?

Zoals u heeft kunnen lezen vraagt het gebruik van een rolsteiger wel enige voorzichtigheid. Dit weegt echter niet op tegen de voordelen. Doordat u een veel breder en onwankelbaar werkoppervlak hebt dan op een ladder, staat u een stuk steviger tijdens de werkzaamheden. U heeft het nodige gereedschap meteen bij de hand en kunt veel makkelijker in de hoogte werken. Kamersteigers van Rolsteiger.net maken van uw verbouwing een succes.

1 reactie

  1. Je brengt me op een idee met die rolsteiger. We willen een kleine verbouwing uitvoeren aan ons huis. Wij hebben hoge plafonds en we willen het stucwerk beschilderen. Dat kan ik best zelf. Met zo’n rolsteiger kan ik er uitstekend bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *