Je huis snel verkopen: hoe doe je dat?

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je je huis snel verkopen wilt. Misschien heb je schulden en wil je een deel van de opbrengst gebruiken om deze af te lossen, of wil je graag een nieuw huis kopen. Veel mensen kunnen pas een nieuwe hypotheek afsluiten als hun vorige huis is verkocht, vandaar dat je soms haast kunt hebben met de verkoop. Als je werkelijk haast hebt met de verkoop van de woning dan kun je verschillende dingen doen. Als eerste kun je huis zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële kopers, maar je kunt hem ook snel verkopen door deze aan een huizen-opkoper aan te bieden. Op de website van Mercari vind je alvast info over deze werkwijze.

Verkoop je huis aan een opkoper

Bij Mercari kopen ze huizen op van mensen die daar graag zo snel mogelijk vanaf willen. Zij geven je al binnen twee werkdagen een bod op het huis, en als je daarmee akkoord gaat kan de volledige koop al binnen enkele dagen geregeld zijn. Het contract wordt altijd opgesteld zonder ontbindende voorwaarden. Super fijn, want dan zit je niet dagenlang in onzekerheid of de koper zich misschien bedenkt. Op de website van Mercari kun je alles lezen over hun werkwijze, en waarom je er slim aan doet om aan hen je huis te verkopen.

De voordelen van je huis aan een opkoper verkopen

Het feit dat je je huis al binnen enkele dagen verkocht kunt hebben biedt je vele voordelen. Als eerste kunnen veel mensen dankzij de snelle verkoop een andere woning aankopen. Daarnaast kan het geld natuurlijk voor veel andere doeleinden worden gebruikt. Of het nu het aflossen van schulden is of andere zaken… Bovendien zijn er heel veel mensen die op dit moment dubbele maandlasten hebben. Ze wonen in hun nieuwe huis, maar hebben hun vorige woning niet verkocht. Je gooit dan elke maand geld weg aan verzekeringen, en moet bovendien de dubbele hypotheek ophoesten. Als dat je financiële problemen oplevert is het slim om contact op te nemen met Mercari.

Lees tip:  Asbest in huis: wat moet je doen?

Andere manieren om je huis snel te verkopen

Wil je het liefst nog even wachten met het benaderen van een huizen-opkoper? Dan kun je eerst proberen de woning zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kopers. Zorg voor een goede verkoopstyling, oftewel voor een neutrale inrichting die mensen een prettig gevoel geeft. Verwijder items die te persoonlijk zijn of een te ouderwetse uitstraling hebben. Dar schrikt namelijk veel kopers af. Heb je de styling geregeld? Laat dan een professionele fotograaf foto’s maken van het huis. Goede foto’s werken uitnodigend, en zullen meer mensen overhalen om de woning te bezoeken. Zorg daarbij voor een goede belichting en kies slimme hoeken uit om de foto’s te nemen, zodat de woning ruimer lijkt.

Als laatste zorg je er natuurlijk voor dat je achterstallig onderhoud wegwerkt. Dat schrikt namelijk tevens veel mensen af. Is jouw huis mooi gestyled en hoeft er weinig aan te gebeuren? Dan is de kans groot dat hij bij een redelijke vraagprijs snel wordt verkocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *