Isolatie in de keuken

Als je wilt beginnen met het isoleren van je huis, dan denken mensen vaak als eerste aan de badkamer of de slaapkamer. Zonde, want het isoleren van de keuken brengt ook veel unieke voordelen met zich mee! Met een fijne keuken zorg je ervoor dat je met meer plezier kunt koken, en dat het niet alleen maar een dagelijkse verplichting blijft. In dit artikel benoemen we de voordelen van een goed geïsoleerde keuken. 

Ga vocht en schimmel tegen 

Een kruipruimte is enorm handig: dit is waar je al jouw potjes en kruiden kunt bewaren, zonder dat die al te veel ruimte opnemen in de keuken. Het enige nadeel is dat het in een kruipruimte ook heel vochtig kan worden, wat gedroogde kruiden natuurlijk niet ten goede komt. In dit soort gevallen kan kruipruimte isolatie helpen. Met een goede isolatie voorkom je condens, waardoor schimmels geen kans krijgen om te groeien. Dat is wel zo hygiënisch. 

Houd de keuken comfortabel 

De temperatuur in de keuken is vaak een van twee uitersten. In de winter is het er vaak koud en onbehaaglijk, zeker als je een stenen vloer in de keuken hebt. In de zomer kan de temperatuur geheel de andere kant opgaan: als je de oven ook maar even te lang laat aanstaan, wordt de keuken ondragelijk heet! Door de juiste isolatie te kiezen, kun je deze vervelende temperatuurschommelingen deels voorkomen. Isoleren zorgt ervoor dat de keuken koel blijft in de zomer, en lekker warm blijft in de winter. 

Werkt goed tegen geluid

Het valt niet te voorkomen dat er tijdens het koken wat geluid wordt gemaakt. De zware pannen die over het fornuis bewegen, het constant heen en weer lopen, en het gebrom van verschillende keukenapparaten dragen allemaal bij aan geluidsoverlast. Door bijvoorbeeld vloerelementen te plaatsen, kun je voorkomen dat dit geluid door het hele huis heen te horen is. Hiermee voorkom je een hoop irritatie, zowel binnen het gezin als van de buren.

Lees tip:  Een Portugese Laurier kopen

Verbeter de waarde van je huis

Als je nog niet zeker weet of je voor eeuwig op dezelfde plek wilt blijven wonen, dan kan het een fijn idee zijn om alvast wat in de waarde van je huis te investeren. Mocht je in de toekomst willen verhuizen, dan heb je jezelf in ieder geval verzekerd van een goede verkoopprijs! De voordelen die isolatie met zich meebrengt maken het de moeite zeker waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *