Is water uit de winkel beter dan kraanwater?

Het is tegenwoordig een veelbesproken onderwerp, flessenwater of kraanwater? Voorstanders van kraanwater zeggen dat flessen slecht zijn voor het milieu, ze beweren dat het water van de kraan even gezond is als dat in flessen. Omgekeerd, zeggen voorstanders van flessenwater dat het drinken van kraanwater slecht is voor de gezondheid, flessen zouden schoner water bevatten. Wie heeft er dan eigenlijk gelijk?

Mineralen

Uit onderzoek is reeds gebleken dat in water van de kraan, niet altijd alle mineralen aanwezig zijn die je vind in flessenwater. Maar ook tussen de verschillende merken van flessenwater vind je grote verschillen. Op de fles kan je steeds aflezen in welke concentraties de mineralen zich in het water bevinden. Voor kraantjeswater is het natuurlijk moeilijker om daarachter te komen. Maar op zich is dat irrelevant. Wanneer je gevarieerd eet, zul je sowieso voldoende mineralen opnemen. Dan heb je de extra mineralen uit flessenwater niet nodig.

Is kraanwater veilig?

De bewering dat kraantjeswater onveilig is, is zeker niet correct. Hoewel in sommige landen dit misschien wel het geval kan zijn, is de kwaliteit van het water in Nederland erg goed. Je hoeft dus helemaal niet bang te zijn om water van de kraan te drinken. Het klopt wel dat flessenwater meestal zuiverder is. Dit komt echter niet door het water dat uit de kraan komt, maar door de kraan zelf. De kraan en de bijhorende leidingen kunnen na verloop van tijd namelijk vuil worden. Dit vuil kan dan ook in jouw water terecht komen. Voor schoner water, zou je gebruik kunnen maken van een drinkwater filter van Soft Water Systems. Op die manier ben je er zeker van dat jouw water steeds even zuiver is als het water dat uit flessen komt.

Lees tip:  Verschillende badkamers voor verschillende smaken

Voordelen van drinkwater uit de kraan

Misschien voor velen wel het belangrijkste voordeel: kraanwater is een stuk goedkoper dan het water uit de supermarkt. Bovendien hoef je niet steeds met de zware flessen te sleuren. Wanneer je flessen in de winkel koopt, moet je er rekening mee houden dat het transport van die flessen zorgt voor meer CO2 uitstoot. Daarnaast zul je zelf ook veel minder afval produceren, wat beter is voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *