Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

De zomer is weer begonnen, dus weer gaan weer massaal met zijn alle in de tuin zitten. Maar voordat het zover is, is het belangrijk om eerst je tuin klaar te maken voor het seizoen. In deze blog geven we je graag een aantal tips voor het opknappen van je tuin.

Tuin opknappen

De zomer is begonnen en de zon is weer volop aan het schijnen. Dit betekent dat het onkruid ook weer volop begint te groeien. Maar gelukkig kun je dit soort klussen eenvoudig aanpakken in je vrije tijd. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische onkruidbrander, waarmee je moeiteloos woekerende plantjes, onkruid en algen kunt wegbranden. Hierdoor ziet je oprijlaan, patio, betegelde pad of stoep er weer als nieuw uit.

Tuinmeubels schoonmaken

Nu je weer lekker in de tuin wilt gaan zitten is het ook tijd om je tuinmeubels weer schoon te maken. Houten tuinmeubels hebben mogelijk een verfbeurt nodig, terwijl kunststoffen meubels gemakkelijk zijn schoon te maken met een neutraal reinigingsmiddel en water met een spons. Zijn je meubels aan vervanging toe? Kijk dan eens in de webshop van Koopjedeal.nl voor een leuke nieuwe set, overigens hebben ze nog veel meer handige spullen voor in de tuin.

Voeg planten toe

Gedurende de zomer zit je natuurlijk het liefst lekker in de tuin. Om het gezellig te maken kun je wat planten toevoegen aan je tuin. Al het groen geeft niet alleen sfeer maar werkt ook rustgevend. Plaats wat bloemen in bloempotten of bakken en geef ze een mooi plaatsje op het terras. Of ga druiven kweken en laat deze plant tegen de muur of een schutting aan klimmen. Behalve dat je er heerlijke vruchten vanaf kunt plukken geven de prachtige bladeren een gezellige sfeer in de tuin.

Lees tip:  Zonnepanelen als oplossing


Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.