Is een lichtstraat alleen geschikt voor een plat dak?

Op het moment dat je het over een lichtstraat hebt, denken veel mensen direct aan een lichtstraat voor een plat dak. Dit komt omdat je op een plat dak de meeste lichtstraten tegen zult komen. Sommige mensen vragen zicht echter af of een lichtstraat alleen geschikt is voor een plat dak of dat er ook speciale lichtstraten te vinden zijn voor schuine daken. In dit artikel gaan we kijken naar lichtstraten en de manieren waarop deze op het dak geplaatst kunnen worden. Dit kan namelijk erg veelzijdig zijn.

Wat is een lichtstraat?

Tegenwoordig zijn lichtstraten een populaire toevoeging voor woningen. Vooral als je het hebt over een uitbouw, kiezen veel mensen ervoor om een lichtstraat te nemen. Een lichstraat is in principe een heel groot raam in het dak. Deze zijn in verschillende vormen te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld een zadeldak lichtstraat die iets boven het normale dak uitsteekt, maar je hebt ook een platte lichtstraat. Omdat dit een stuk makkelijker is om te doen, wordt er vaak voor gekozen om een lichtstraat op een plat dak te plaatsen.

Waarom een lichtstraat?

Een lichtstraat is een manier om ervoor te zorgen dat je veel meer licht in je huis kunt krijgen. Des te meer ramen je hebt, des te meer licht je in je woning kunt krijgen. Aangezien een lichtstraat in het dak geplaatst is, kan de zon in de middag precies naar binnen schijnen. Dit kan erg mooi zijn om gebruik van te maken. Een lichtstraat zorgt hierdoor in de zomer en de winter voor voldoende licht in huis.

Lees tip:  Tweedehands kantoormeubelen

De hoeveelheid licht je in je woning laat, heeft ook een grote invloed op de sfeer in je woning. Als je een grote hoeveelheid licht in je woning laat, krijg je een prettige sfeer in je woning. Veel mensen vinden een lichtstraat daarom een goede toevoeging voor hun uitbouw. Hierdoor kan het licht door het hele huis goed verspreiden. Voordat je deze plaatst, is het echter altijd handig om dit in overleg met een aannemersbedrijf te doen.

Een lichtstraat voor een schuin dak

Als je een huis met een schuin dak hebt en je alsnog een lichtstraat wilt laten plaatsen zonder een uitbouw te bouwen, kan het een optie zijn om een lichtstraat voor een schuin dak te kiezen. Hierbij kan info over lichtstraat leggen wel erg handig zijn om gebruik van te maken. Hierdoor weet je wat de mogelijkheden zijn en wat er mogelijk is voor je huis.

De beste optie waar je voor kunt gaan als je het hebt over een lichtstraat voor een schuin dak, is een vlakke lichtkoepel. Hierdoor is het namelijk mogelijk om deze schuin te laten plaatsen. Om dit te kunnen doen, moet je wel een deel van het dak weghalen en dit vervangen door glas. Op die manier krijg je namelijk een lichtstraat voor een schuin dak. Dit kan er erg goed uitzien om voor te gaan. Hierdoor heb je ook meer licht. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *