Hypotheekadvies waarom is het handig

Hypotheekadvies: waarom is het handig?

Na een lange zoektocht eindelijk een droomhuis gevonden? Dan heb je een hypotheek nodig om deze woning te kunnen veroorloven. Dit is het moment waarop het aanvragen van een hypotheekadvies vaak een verstandige keuze is. Een hypotheekadviseur, zoals Van Der Horn financiële diensten, inschakelen biedt allerlei voordelen. Wil je precies weten waarom het handig is om hypotheekadvies aan te vragen? Lees in dit artikel waarom je een hypotheekadviseur nodig hebt.

Advies bij het afsluiten van een hypotheek

Het kopen van een huis is natuurlijk een flinke stap in je leven. Vaak is het afsluiten van een hypotheek daarvoor nodig. De hypotheek is een lening die vaak over tientallen jaren terugbetaald moet worden. Zo’n groot bedrag lenen doe je natuurlijk niet zomaar, want er kan in dit tijdsbestek ontzettend veel gebeuren. Zo kunnen er vanalles veranderen op het gebied van je financiën, maar ook je gezondheid. Daarbij krijg je ook nog altijd te maken met de hypotheekrente dat vaak een variabele factor is. Het inschakelen van een hypotheekadviseur helpt bij het maken van de juiste keuzes bij het afsluiten van een hypotheek.

Wat doet een hypotheekadviseur precies?

Een hypotheekadviseur beschikt over de juiste kennis en ervaring om advies op maat te geven om in jouw situatie de meest voordelige hypotheek af te sluiten. Zo helpt de adviseur bij het schetsen van jouw financiële situatie. Op basis daarvan wordt, samen met jou, gezocht naar het beste type hypotheek in jouw situatie. Bij het maken van deze keuze wordt er altijd gekeken naar de beste voorwaarden, rente en juiste hypotheekverstrekker.

Lees tip:  Welke deuren heb jij in huis?

Waarom kiezen voor een hypotheekadviseur?

Een hypothecaire lening wordt vaak afgesloten over een tijdsbestek van 30 jaar, waardoor het belangrijk is om weloverwogen deze lening af te sluiten. Een hypotheekadviseur schets samen met jou of jullie de financiële situatie om vervolgens weloverwogen op basis van de beste voorwaarden en rente een besluit te nemen.

In de lange looptijd van een hypotheek kunnen er veel dingen veranderen. Denk bijvoorbeeld aan pensioen, arbeidsongeschiktheid, ontslag, overlijden en noem zo maar op. Met al deze factoren moet rekening gehouden worden bij het afsluiten van een hypotheek en daarom is het verstandig om een ervaren adviseur in te schakelen. Zo wordt voorkomen dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan.

De beste hypotheek door advies op maat

Bij het kiezen van een hypotheek kom je al snel op een annuïtaire of lineaire hypotheek. Het kiezen van de hypotheekvorm is dan ook niet zo ingewikkeld. Vooral het kiezen van de juiste aanbieder met de beste voorwaarden is ontzettend lastig en vergt de nodige kennis. Zo is het van belang om rekening te houden met voorwaarden, zoals de Nationale Hypotheek Garantie, tussentijds aflossen en de rente. Uiteindelijk wil je de beste hypotheek met een zo laag mogelijke rente én de meest gunstige voorwaarden. Een hypotheekadviseur beschikt over al deze kennis, waardoor relatief snel de juiste hypotheek gevonden kan worden.

Alles in één keer geregeld

Bij het kopen van een woning krijg je te maken met veel zaken die geregeld moeten worden. Om alle in één keer geregeld te hebben is het inschakelen van een hypotheekadviseur erg handig. Naast het afsluiten van de juiste hypotheek kan je tijdens het hypotheekadviesgesprek ook direct alle andere juridische zaken eens onder de loep nemen. Denk bijvoorbeeld aan je testament en/of huwelijkse voorwaarden. Het is fijn om ook deze zaken direct goed geregeld te hebben bij aankoop van een woning. Een hypotheekadviseur geeft je het nodige advies, maar is natuurlijk geen notaris. Daarom wordt je naar de notaris doorgestuurd om deze zaken vast te leggen. Voor iedereen die alle in één keer geregeld wilt hebben is ons advies: vraag een hypotheekadviesgesprek aan!

Lees tip:  Waarom een blokhut kopen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *