Huis verduurzamen

Huis verduurzamen? Dit zijn alle subsidies!

Het is inmiddels algemeen bekend dat wij momenteel te maken hebben met de grootste crisis van de afgelopen jaren, namelijk: de klimaatcrisis. Onze planeet warmt in een rap tempo op, waardoor veel dieren en planten dreigen te verdwijnen. Om dit te voorkomen is het belangrijker dan ooit tevoren om zo snel mogelijk de CO2 uitstoot drastisch te verminderen. Niet voor niets stimuleert de overheid al jaren het verduurzamen van oude woningen. Door deze woningen van het gas af te halen, wordt de totale uitstoot van CO2 aanzienlijk minder. Toch wordt het isolerenn van woningen door veel huizenbezitters als een struikelblok gezien. Wil jij binnenkort alsnog jouw woning verduurzamen? Lees dan snel verder voor alle subsidies voor het isoleren!

Aanspraak maken op de SEEH

Eigenlijk is er voor particulieren in Nederland maar één subsidie waarop je aanspraak kan maken wanneer je jouw woning beter wilt isoleren. Dit is de subsidie energiebesparing eigen huis, oftewel de SEEH. Deze subsidie is nog tot 31 december 2021 beschikbaar en zorgt ervoor dat je kan investeren in isolerende maatregelen voor jouw woning. Je kan hiervoor alleen een eenmalige aanvraag indienen als je minstens twee maatregelen laat uitvoeren. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen uit de volgende vijf isolerende maatregelen:

1. Spouwmuurisolatie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om spouwmuurisolatie te nemen. Dit is niet zo vreemd aangezien iedere woning die na 1930 gebouwd is, beschikt over een spouw. Dit is een tussenruimte die zich bevindt tussen de binnen- en buitenmuur. Door deze tussenruimte te laten vullen met isolerend materiaal zorg je ervoor dat vocht en kou niet meer door de muren naar binnen kan trekken.

Lees tip:  De leukste woonplaatsen van Brabant

2. Dakisolatie

Beschikt je niet over een verwarmde zolder? Kies er dan zeker eens voor om jouw dak te voorzien van dakisolatie. Hiermee worden er isolerende platen aan de binnenkant van jouw dak gemonteerd om te voorkomen dat de warme lucht het huis via het dak verlaat. Warme lucht trekt immers naar boven wat zorgt voor meer warmteverlies.

3. Vloerisolatie

Het is inmiddels algemeen bekend dat warme lucht in huis niet alleen naar boven trekt, maar ook via de vloer jouw woning verlaat. Hierdoor is het verstandig om de kruipruimte van jouw woning beter te isoleren. Dit doe je eenvoudig met vloerisolatie waarbij er isolerend materiaal wordt gebruikt om de kruipruimte te vullen.

4 Gevelisolatie

Wil je voorkomen dat de warme lucht in jouw woning verdwijnt via de muren? Dan is het belangrijk om zowel spouwmuurisolatie als gevelisolatie te laten aanbrengen. Hierbij worden er isolerende platen tegen jouw gevel geplaatst voor een optimale isolerende werking.

5 Hoogrendementsglas

Vandaag de dag zijn er nog ontzettend veel huizen in Nederland die beschikken over enkel glas. Het is algemeen bekend dat koude lucht hier gemakkelijk doorheen kan trekken, waardoor je vaker de kachel aan moet zetten voor een aangename temperatuur in huis. Door te investeren in hoog rendementsglas, oftewel HR++, zorg je ervoor dat koude lucht niet meer naar binnen kan dringen. Daarnaast vermindert dit glas ook direct binnenkomende omgevingsgeluiden. Ideaal als je dus in een drukke straat woont! Wanneer laat jij een isolatie specialist langskomen om jouw huis grondig te verduurzamen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *