jaloezien

Houten jaloezieën op maat, de moeite waard of niet?

Ongelofelijk vaak is het zo dat mensen die gebruik willen maken van jaloezieën in hun woning de voorkeur geven aan houten jaloezieën. Deze jaloezieën staan er dan ook om bekend niet alleen voordelig te zijn, daarnaast zien ze er goed uit en kunnen ze ook op maat worden gemaakt. Houten jaloezieën op maat mogen dan net wat duurder zijn, in de praktijk vormen ze ook de perfecte oplossing voor ramen met afwijkende afmetingen. Door gebruik te maken van houten jaloezieën op maat zorg je voor een perfecte afsluiting van de raampartij in kwestie waardoor ongewenst naar binnen vallend zonlicht kan worden voorkomen. Wil jij ook graag in je huis gebruik kunnen maken van houten jaloezieën op maat? Hou dan zeker en vast even rekening met de informatie zoals hieronder aangegeven.

             Wat maakt houten jaloezieën zo populair?

Houten jaloezieën genieten sinds jaar en dag een enorme populariteit. Veel mensen vinden dit op het eerste zicht misschien een beetje vreemd. Dat heeft vooral te maken met het feit dat houten jaloezieën er om bekend staan over een vrij klassieke uitstraling te beschikken. Dat is echter helemaal niet juist. Veel is namelijk afhankelijk van het soort hout waar gebruik van wordt gemaakt. Ook de wijze van afwerking speelt uiteraard een niet onbelangrijke rol. Laat je het hout bijvoorbeeld gewoon lekker natuurlijk of ga je ze schilderen? Het kan allemaal. Of je nu kiest voor houten jaloezieën op maat of je gaat kiezen voor standaard exemplaren, in beide gevallen kan je altijd rekenen op de volgende, concrete voordelen:

  1. Houten jaloezieën hebben een uitstekende thermische isolatiewaarde;
  2. Ze komen tot hun recht in werkelijk elke stijl van interieur;
  3. Je kan ze afwerken precies op die manier die jij het liefste hebt;
  4. Ze zijn relatief scherp geprijsd;
  5. Met houten jaloezieën regel je perfect de lichtinval in de woning;
Lees tip:  Beton cire vloer, zo heb je altijd een unieke vloer

Wist je dat er tegenwoordig ook nog een interessante variant op de standaard houten jaloezieën op de markt is terug te vinden? Het gaat hierbij om de zogenaamde bamboe jaloezieën. Deze staan er niet alleen om bekend lichter te zijn in vergelijking met de standaard, houten exemplaren, daarnaast is het ook zo dat ze minder dik zijn. Indien je van plan bent om houten jaloezieën op maat te kopen kan je zeker ook even in de richting kijken van maatwerk bamboe exemplaren. Ook deze zijn het overwegen zeker waard.

             Wanneer kiezen voor standaard houten jaloezieën?

In eerste instantie beschik je natuurlijk over de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van standaard, houten jaloezieën. Het betreft hier jaloezieën welke zoals de naam reeds laat vermoeden over standaard afmetingen beschikken. Dat is niet slecht, alleen moet je wel altijd controleren of deze standaard afmetingen geschikt zijn voor de ramen in je woning. Dat lijkt namelijk voor de hand liggend te zijn, maar dat is het in de praktijk helemaal niet, integendeel. Het gebeurt niet zelden dat mensen hun raamdecoratie bijvoorbeeld niet goed inmeten waardoor ze worden opgezadeld met jaloezieën die helemaal niet passen. Denk dus goed na voordat je ervoor kiest om standaard, houten jaloezieën te kopen.

Een tweede belangrijke reden waarom veel mensen de voorkeur geven aan standaard houten jaloezieën is terug te vinden in het feit dat deze jaloezieën net wat scherper zijn geprijsd in vergelijking met de maatwerk exemplaren. Dat is natuurlijk ook logisch. Standaard houten jaloezieën worden in tegenstelling tot houten jaloezieën op maat namelijk in massa gemaakt. Hierdoor kan de productieprijs in de praktijk meer dan behoorlijk worden gedrukt. Ben je dus vooral op zoek naar zo voordelig mogelijke jaloezieën van hout? In dat geval is het wellicht interessanter om te kiezen voor standaard exemplaren in plaats van maatwerk jaloezieën.

Lees tip:  Hoe giftig is een taxus plant?

             Wanneer kiezen voor houten jaloezieën op maat?

Inmiddels mag het duidelijk zijn wanneer je ervoor moet kiezen om standaard houten jaloezieën in huis te halen. Wat echter te denken van de houten jaloezieën op maat? Wanneer zijn deze nu precies het interessantst? Dat is zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven vooral het geval wanneer de ramen in je huis niet over standaard afmetingen beschikken. In dat geval zijn ook de standaard houten jaloezieën wellicht niet passend voor de ramen in kwestie. De enige oplossing is dan kijken in de richting van maatwerk exemplaren. Je mag er dan wel iets meer voor betalen, daartegenover staat wel dat je bent verzekerd van een echt honderd procent correcte afwerking.

             Voorkom warmteverlies met houten jaloezieën op maat

Eén van de belangrijkste redenen waarom heel wat mensen de voorkeur geven aan houten jaloezieën heeft te maken met de thermische eigenschappen waarover ze beschikken. Echter, op het ogenblik dat de houten jaloezieën het raam niet goed weten af te sluiten zal er uiteraard via deze weg alsnog heel wat warme lucht verloren gaan. Dat is uiteraard niet meteen de bedoeling. Wil jij er dus met andere woorden op kunnen rekenen dat jouw houten jaloezieën een interessante bijdrage zullen kunnen leveren aan het inperken van het warmteverlies in huis? In dat geval kan het altijd de moeite waard zijn om te overwegen om gebruik te maken van houten jaloezieën op maat.

             Hoeveel bedragen de kosten van houten jaloezieën op maat?

Tot slot spreekt het voor zich dat mensen die geïnteresseerd zijn in het kopen van houten jaloezieën op maat zich nog de vraag zullen stellen hoeveel kosten ze daar precies voor moeten betalen. In eerste instantie kan je nog altijd overwegen om gebruik te maken van standaard houten jaloezieën. In dat geval moet je er wel rekening mee houden dat deze steeds zullen beschikken over een zogenaamde lamelbreedte van 25, 35, 50, 65, 68, 70 of 75 mm. Liggen deze lamelbreedtes uiteindelijk toch niet in lijn met jouw verwachtingen? In dat geval is houten jaloezieën op maat laten maken zeker een interessant alternatief. In principe kan dit reeds gebeuren vanaf een kostprijs van ongeveer 50 euro. Het spreekt wel voor zich dat de kosten die in rekening worden gebracht voor het maken van houten jaloezieën op maat steeds afhankelijk zijn van heel wat verschillende factoren.

Lees tip:  De voordelen van GPS-gestuurde onkruidverwijderaars voor duurzame landbouw

Voor een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding voor houten jaloezieën kijk je op www.doehetbudget.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *