houten badkamermeubel

Houten badkamermeubels zijn ongeacht de stijl altijd een prima keuze

De badkamer in je eigen huis is vast en zeker één van de meest geliefde ruimtes om je even in terug te trekken. Het is dé plek waar je je lichaam verzorgt en even heerlijk kunt wegdromen. In een vol bad met heerlijk geurend schuim of in de douche waar de waterdruppels op je huid de stress even helemaal wegspoelen. Vanzelfsprekend wordt een natte ruimte zoals de badkamer gedomineerd door keramische armaturen en interieurdesign met wand- en vloertegels. Aangevuld met badkamermeubels van hout kan de in principe koele functionaliteit van een badkamer toch een zeer private wellness-oase worden.

Exotische badkamercultuur

In de exotische stijl is het ontwerp van de meubels geïnspireerd op kleurrijke oosterse, subtiele Aziatische of Afrikaanse invloeden. Gecombineerd met andere accessoires van vlechtwerk of hout, zoals manden en schalen, wordt met eenvoudige middelen een heel eigen sfeer gecreëerd. Associaties met reizen naar verre landen komen op. Zuidzeegevoel, elegantie uit het Verre Oosten of zelfs safaristijl.

Houten badkamermeubels in landelijke stijl

De landelijke stijl met zijn talrijke facetten kan vooral met massief houten meubelen worden gerealiseerd. Deze stijl heeft niet alleen de woonkamer veroverd, maar ook de badkamer en zelfs het toilet. Romantisch en speels, met mediterrane invloeden of rustiek. Alles is mogelijk. Een bijzonder kenmerk van de landhuisstijl zijn de licht afgeronde, gebogen vormen en de deuren met koof.

Kleurrijk of discreet badkamermeubilair

Terwijl de exotische versies van houten badkamermeubels extravagant informeel zijn, verschillende nuances combineren en zo een vrolijk kleurenspel in de badkamer toveren, is de landhuisstijl nuchterder. Bij deze stijl zetten lichte natuurlijke houttinten of wit gelakte meubelen de toon. Zo overheersen natuurlijke bruintinten in badkamermeubels van echt hout.

Lees tip:  3 tips om te besparen op vaste lasten

Badkamermeubels combineren in bruin

Terwijl het in andere vertrekken mogelijk is om niet alleen de kleur op de muren maar ook het kleurontwerp van de vloerbedekking af te stemmen op nieuwe meubels, is het in de badkamer meestal ingewikkelder. Als er geen fundamentele renovatie gepland is, beperken de tegels op de wand en de vloer het kleurontwerp kader. Bij de aankoop van badkamermeubels is het dan ook raadzaam om de kleur en stijl van de badkamertegels mee te nemen in de keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *