Hoe werkt zandspuiten en zandblazen

Hoe werkt zandspuiten/zandblazen?

Een zuigwagen kent verschillende toepassingen. Zo wordt dit type wagen onder meer gebruikt voor het spuiten van zand en het opzuigen hiervan. Het opzuigen van zand kan interessant zijn, wanneer je een ruimte met veel kabels en leidingen leeg wilt laten halen. Denk aan de kruipruimte onder je woning. Zandspuiten wordt gedaan om een dergelijke ruimte juist af te dichten. Men noemt dit ook wel zand blazen. Beide komt op hetzelfde neer. In dit artikel lees je meer over de wijze waarop deze techniek wordt toegepast binnen panden.

Verschillende materialen spuiten

Zandspuiten betekent niet dat er per definitie voor zand gekozen moet worden. Er zijn verschillende andere materialen die gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld ook aan grind en bijvoorbeeld schelpen. Een vierde materiaal wat gebruikt wordt bij zandblazen is een argexkorrel. Dit zijn kleikorrels die gebruikt worden om een ruimte beter te isoleren. Onder meer voor de kruipruimte zijn deze korrels heel interessant. Hetzelfde geldt voor een kelder, welke afgedicht moet worden. Grind wordt onder meer gebruikt op daken. Zeker bij platte daken kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een dunne laag grind. Het grind biedt bescherming aan de dakbedekking.

Zuigwagen bespaart veel tijd en moeite

De keuze voor een zuigwagen bij het afdichten van een ruimte of het bedekken van de dakbedekking met grind is om verschillende redenen interessant. Het bespaart je veel tijd en moeite. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je niet voortdurend met een kruiwagen op en neer hoeft te lopen om de materialen op te halen. Daarbij hoef je het materiaal niet door de ruimte te verspreiden. Dit doe je door de slang die op de zuigwagen aangesloten zit iets te verleggen.

Lees tip:  Tips bij vloerverwarming infrezen

Professional op het gebied van zuigwagens

Het is sterk aan te raden om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen voor het huren van een zuigwagen. Kooiker Zuigtechniek is een professionele partij die je kan helpen bij de toepassing van zandspuiten of zand zuigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *