Hoe switch ik van interieurstijl?

Met de inrichting van je huis kun je alle kanten op. Ga je voor moderne of klassieke stijl? Hou je van een Scandinavische stijl of past retro beter bij je? Een minimalistische inrichting of gezellig vol gebouwd? Ook zijn de keuzes tegenwoordig oneindig als het gaat om materialen, kleurgebruik en vormen. Waar te beginnen?

Het kan moeilijk zijn een voorstelling te maken van hoe je je woning het liefst zou willen zien. Soms zie je door je eigen meubels en troepjes het bos niet meer. Daarom kan het handig zijn een moodboard voor jezelf te maken, op wat voor een manier dan ook: digitaal of old school knippen en plakken. Op deze manier creëer je een duidelijk beeld voor jezelf. Hier kan je vervolgens mee gaan werken. 

Als je een concreet beeld hebt bij jouw ideale woonstijl kun je aan de slag gaan. Je hoeft niet gelijk een heel nieuw interieur aan te schaffen wanneer je verandering in je interieur wil. Je zult ongetwijfeld meubels in je woning hebben staan waar je zelf een leuke draai aan kunt geven. Je kunt meubels pimpen door ze bijvoorbeeld een nieuw kleurtje te geven, er andere pootjes onder te zetten of door er delen van af te zagen (bijvoorbeeld van een eettafel een salontafel maken). 

Ook kunnen relatief kleine aanpassingen in je woning voor een heel nieuwe look zorgen. Denk aan een andere kleur gordijnen. Of kies voor een (nieuw) vloerkleed. En kijk verder dan het gebruikelijke: kies bijvoorbeeld eens voor een rond vloerkleed in plaats van een hoekige, dit kan al een hele andere sfeer geven aan je woon- of slaapkamer. Of switch van je gebruikelijke klassieke variant eens naar een modern vloerkleed. Dit zijn relatief kleine aanpassingen die een groot aandeel kunnen hebben in de sfeer van je woonruimte. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *