tuin klaar voor de zomer

Hoe maak je je tuin klaar voor de zomer?

Elke zomer is het weer zover, voor die aantal weken goed weer moet je weer vanalles naar buiten halen en uiteindelijk weer binnen kwijt te zien kunnen. Dat hoeft nu niet meer een moeite te zijn, want steeds meer webshops laten je nu ook meubilair voor in de tuin huren en er zijn er heel veel, dus bezoek website en kijk eens naar deze of naar een van de vele andere. Wat kun je met dat soort websites, nou hier zijn wat ideeën! 

Een bbq huren kan niet missen voor een mooie zomer

Zoals het er staat kun je echt niet zonder een bbq wanneer je de tuin zomer klaar gaat maken, en gelukkig kun je een bbq huren bij ’t Arendje of bij een vergelijkbare webshop. Zo hoef je niet de investering te maken en zelf een bbq te kopen en zit je ook niet met het probleem dat die bbq straks bij slecht weer wel binnen gezet moet worden. Alle voordelen kennen we wel, want gezellig in de tuin om de barbeque zitten is natuurlijk gezellig, maar de nadelen zijn vooral de berging en het onderhoud van dat ding. Daarom is het wel makkelijk om er eentje te huren want dat heb je geen moeite in berging en onderhoud. 

Je kunt meer dan alleen een bbq huren bij t’ Arendje

Naast barbeques bieden dit soort webshops ook ander meubilair aan wat natuurlijk super fijn is. Als je net als ik houd van meegaan met de trends heb je al snel door dat je bijna elk jaar een hele makeover van je tuin zou moeten doen want die trends vliegen de deur uit. Wanneer je het meubilair buiten huurt per zomerseizoen kun je elk jaar wat anders kiezen zonder dat je daar bakken vol geld aan kwijt bent of dat je komt te zitten met vier extra tafels, zes extra banken, en een waar museum aan ‘tuinstoelkussens door de eeuwen heen’. Door te huren kun je dus gemakkelijk van stijl verwisselen en hoef je niet zelf voor de berging van de meubels te zorgen waardoor je ruimte in de schuur overhoudt voor die extra fiets of dat kado wat je partner nog niet echt mag zien.

Lees tip:  3 tips voor het verbouwen van je huis

Met een bbq huren en de meubels verwisselen is het elke zomer feest

Doordat je met het huren ervoor kan zorgen dat de tuin in de zomer helemaal past bij het seizoen kun je er ook elk jaar van genieten. Als je weet dat je de aankomende zomer meer feestjes gaat hebben in de tuin kun je daar veel makkelijker voorbereidingen voor treffen omdat je gewoon een tuinbankje of twee extra huurt voor gasten. Ook kun je wel eens plantenbakken huren wanneer je onverwachts ruimte ervoor over hebt in de tuin. Superleuk om zo korte bloeiers in het zonnetje te laten staan zonder dat je er de hele tuin voor op de schop hoeft te nemen. Wanneer je de tuin zomerklaar maakt komt daar veel meer leuks bij kijken dan alleen meubilair.

Zo, de bbq staat, maar nu is het tijd voor planten

Het is ook superleuk om de planten in je tuin helemaal klaar te maken voor de zomer. Naast dat je ervoor moet zorgen dat de meerjarige planten voldoende water krijgen tijdens de drogere periode, is het ook goed om te kijken over een geen korte bloeiers zijn die toch wel super zijn voor dit seizoen. Zo zijn er namelijk planten die helpen tegen muggen en vliegen waardoor je veel chiller in de tuin kan zitten en je geen muggenbeten hoeft te krijgen. Er zijn ook planten die juist bepaalde insecten aantrekken zoals honingbijen en vlinders wat weer supergoed is voor de natuur en het milieu. Ga langs bij een lokaal tuincentrum en vraag daar wat ze hebben staan, wat zo maak je de tuin volledig zomerklaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *