Hoe kun je het beste matrassen vergelijken?

Een matras kopen is natuurlijk niet iets wat je zomaar doet. Je moet er namelijk toch een flinke periode op gaan slapen. Het is dus zeker de moeite waard om je te verdiepen voordat je een matras gaat kopen. Maar waar begin je met het vergelijken van matrassen? Je hebt namelijk veel verschillende soorten en elk matras is anders en beschikt vaak weer over andere eigenschappen dan de andere matrassen. Loop de volgende stappen na om de matrassen goed te vergelijken. 

Soorten matrassen

Er zijn een aantal soorten matrassen te onderscheiden. Zo heb je traagschuim matrassen, pocketvering matrassen, koudschuim matrassen, latex matrassen en binnenvering matrassen. Misschien weet je al welk matras je fijn vindt door ervaring. Maar het kan ook zijn dat je graag eens een ander soort matras wilt proberen. Verdiep je in dat laatste geval kort in de verschillende tussen de matrassen. Op dit moment zijn de combinatiematrassen van koudschuim en traagschuim erg gewild. Deze matrassen zorgen voor comfort en ondersteuning. Ook kiezen veel mensen er tegenwoordig voor om een natuurlijke latex matrastopper te kopen, dit biedt ook veel voordelen en je draagt je steentje bij aan de natuur.

Testen

Maar welk van de soorten matrassen past nu het beste bij jou? Het beste matras voor jou is het matras, dat jou de beste ondersteuning geeft en het meeste comfort biedt. De enige manier om er achter te komen welk matras dat voor jou is, is door de matrassen te testen. Dit testen kun je in de winkel doen. Even liggen op matrassen in de winkel is namelijk de beste basis om matrassen met elkaar te vergelijken. 

Lees tip:  Kleurtrends in de badkamer

Welke eisen heb je? 

Nu je een basis hebt van matrassen die je hebt getest, is het de kunst om een beperkte selectie te maken. Om de matrassen nog beter te vergelijken, is het goed om jezelf af te vragen of er bepaalde eisen zijn waar jouw matras aan moet voldoen. Misschien wil je dat het matras een bepaalde hoogte heeft of weet je uit ervaring al dat jij een medium matras erg fijn vindt. Door eisen op een rijtje te zetten, valler er mogelijk toch weer een aantal matrassen af en kun je besluiten welk matras uiteindelijk het beste bij je past!

Online bestellen of in de winkel kopen? 

Als je hebt besloten welk matras het beste bij jou past, kun je tot de aanschaf overgaan. Het is daarbij belangrijk om na te denken of je het matras in een winkel wilt kopen, of online wilt bestellen. Bij sommige merken kun je alleen online bestellen dus heb je geen keuze. Dat hoeft geen probleem te zijn als jij dat niet erg vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *