Hier moet je op letten bij de aanschaf van een aluminium schuifpui

Jouw woning verfraaien met een aluminium schuifpui heeft vele voordelen. Je betrekt je tuin bij je woning, je huis wordt lichter, een schuifpui kost minder ruimte en je woning zal stijgen in waarde. Het is wel belangrijk om te weten wat je wilt als je een aluminium schuifpui laat plaatsen. Een schuifpui gaat lang mee, dus als je het doet wil je het natuurlijk ook gelijk goed doen. In dit artikel helpen wij je graag door je te vertellen waar je op moet letten bij de aanschaf van een aluminium schuifpui.

Doe grondig marktonderzoek

Er zijn vele bedrijven die schuifpuien aanbieden. Ze hebben allemaal ongeveer hetzelfde aanbod, maar toch zit er verschil tussen de bedrijven. De ene besteedt bijvoorbeeld meer aandacht aan inbraakpreventie, de ander ontzorgt meer en weer een ander maakt iedere schuifpui op maat. Daarnaast zijn er natuurlijk ook verschillen in prijs. Het is verstandig om van tevoren gedegen onderzoek te doen naar bedrijven die aluminium schuifpuien plaatsen. Zet op een rijtje wat jouw eisen en wensen zijn en laat bij verschillende bedrijven offertes opmaken. Het bedrijf dat het beste tegemoetkomt aan jouw eisen is dan de grootste kanshebber om jouw aluminium schuifpui te mogen plaatsen. Ga ook op je gevoel af. Is het bedrijf klantvriendelijk en wordt er naar je geluisterd?

Isolatie is belangrijk

Een schuifpui, ongeacht van welk materiaal, bestaat voor het grootste gedeelte uit glas. Vele schuifpuien worden geleverd met HR++ glas, maar er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor minder isolerend glas. Wij raden je aan om niet op isolatie te besparen. Zorg er juist voor dat je op isolatie niets inlevert, want anders zul je meer gaan stoken en hiervoor moeten betalen. Je bent uiteindelijk nog duurder uit.

Lees tip:  Waarom tegelvloeren een verstandige keuze zijn

Inbraakpreventie

Zorg voor goede sloten. Het is verstandig om goed onderzoek te doen naar veilige sloten voor je schuifpui die de kans op inbraak zoveel mogelijk verkleinen. Daarnaast kun je ook kiezen voor inbraakwerend glas. Wanneer je offertes opvraagt voor het laten plaatsen van jouw aluminium schuifpui, neem dan het aandachtspunt inbraakpreventie zeker mee in jouw wensenlijstje.

Denk goed na over de kleur

Kies een neutrale, tijdloze kleur. Een aluminium schuifpui gaat heel lang mee. Wat je nu mooi vindt, hoef je over 10 of 20 jaar niet mooi te vinden. Kies daarom altijd voor een kleur die je over een aantal decennia ook nog mooi vindt. Een aluminium schuifpui is enorm kleurvast en kun je niet makkelijk overschilderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *