Het stucen van je woning

  Heeft u een huis gekocht en bent u van plan deze woning te stucen? Lees dan snel verder. Stucen is iets wat je niet zomaar doet, het vergt veel voorbereiding en het is een hoop werk om het goed te doen. Veel specialisten zijn hiervoor opgeleid en weten precies hoe ze dit moeten doen. Maar wilt u het toch liever zelf doen, lees dan hoe je dit het beste kunt aanpakken.  

Gipsmortel

Allereerst moet u een gipsmortel kiezen en het soort, bijvoorbeeld Fix & Finish of Rotband. Dit is afhankelijk van de soort afwerking u wenst, als u bijvoorbeeld nog wilt gaan betegelen kunt u het beste voor Rotband kiezen, maar voor de afwerking kunt u beter Fix & Finish kiezen.  

Bezinken en mixen

Heeft u een gipssoort gekozen, dan kunt u van start gaan met de voorbereidingen. Allereerst moet u een emmer hebben en deze vullen met koud water. Voeg hier wat gips bij, maar niet te veel het moet namelijk even bezinken. Als het eenmaal bezonken is kunt u nog meer gips toevoegen. Als u de gips heeft toegevoegd aan het water is het belangrijk dit te mixen totdat het een klontvrije massa wordt.  

Aanbrengen op de muur

Als u de gips eenmaal gemixt heeft en het een klontvrije massa is geworden kunt u gaan beginnen met het aan te brengen op de muur. Doe dit met behulp van een spaarbord en pleisterspaan (te verkrijgen in de bouwmarkt). Plaats wat gips op uw spaarbord en breng dit vervolgen aan met de pleisterspaan en maak hierbij omhoog en omlaag bewegingen over de muur. Vang hierbij de vallende resten op met het spaarbord.  

Lees tip:  Waarom collage lijsten zo goed in ieder interieur passen

Uit laten harden

Nadat u de muren heeft ingesmeerd, moet deze worden uitgehard. Wacht hierbij net zo lang totdat je er niet meer met je vingers kan indrukken. Zodra de muur is uitgehard kunt u het nog eens glad maken met een spackmes, waarna u het daarna weer opnieuw laat uitharden.U kunt het op verschillende manieren afwerken, bijvoorbeeld nog door te betegelen of door het nog glad te strijken met een pleisterspaan. Wilt u het toch liever na het lezen van dit artikel het laten stucen door een specialist? Bezoek dan eens de website van Stucstunter, zij stucen onder anderen in Purmerend, Almere, en in Hoorn. Voor meer informatie ga naar: Stukaduur Purmerend.Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.