Het belang van goed WTW onderhoud

WTW of Warmteterugwinning Ventilatiesysteem is een mooie investering voor elk huis. Deze systemen kunnen muffe lucht en overtollig vocht uit je huis verwijderen, terwijl verse, geconditioneerde lucht kan worden aangezogen. Om ervoor te zorgen dat het systeem goed kan werken, moet je de WTW filter minstens één keer per maand onderhouden en reinigen. Het onderhouden van je WTW systeem is relatief eenvoudig en kost niet meer dan een paar minuten per maand. Dit proces helpt om de luchtkwaliteit te verbeteren, de energie efficiëntie te verhogen en de levensduur van je WTW systeem te verlengen. Hier is het belang van het onderhouden van je WTW systeem.

Luchtkwaliteit verbeteren

Ventilatiesystemen met warmteterugwinning verwijderen schadelijke verontreinigingen uit je huis, zoals pollen, stof en schimmelsporen. Ze verminderen ook geuren en verbeteren de kwaliteit van de binnenlucht door muffe lucht in te wisselen voor frisse buitenlucht. Als je er zeker van wilt zijn dat het systeem goed kan werken, moet je het regelmatig onderhouden. Indien nodig kun je de bestaande filter vervangen door TOPS WTW Filters. Een goed onderhouden WTW systeem verbetert de algehele luchtkwaliteit in je huis door het verminderen van fijnstof en stofdeeltjes die aanwezig kunnen zijn.

Energie efficiëntie verhogen

Je kunt de energie efficiëntie in je huis verbeteren door je WTW systeem te onderhouden. De efficiëntie van het HVAC-systeem hangt af van het type filters dat wordt gebruikt voor verwarming en koeling. Als je hoogwaardige filters gebruikt, staat er minder druk op je HVAC systemen en verhoog je dus de efficiëntie. Wanneer de filter verstopt is door vuil, stof en insecten, kan je systeem mogelijk niet effectief werken. Het reinigingsproces van het WTW systeem omvat kern reiniging, kanaalreiniging en ontluchtings reiniging. Je kunt de filter reinigen met een stofzuiger of een speciale reiniger. Als de filter schoon is, kan het systeem goed werken en de energie efficiëntie verhogen.

Lees tip:  De ene deurklink is de andere niet: kies het juiste beslag voor jouw deur

Verlenging van de levensduur van WTW

Het onderhouden van je ventilatiesysteem met warmteterugwinning is belangrijk omdat het de levensduur van je apparatuur kan verlengen door corrosie te voorkomen. Dit probleem kan leiden tot dure reparaties onderweg. WTW units hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar of meer als de juiste onderhouds- en reparatiewerkzaamheden op tijd worden uitgevoerd. Dit betekent dat als je je WTW installatie goed onderhoudt, deze jarenlang probleemloos meegaat. Als je het echter niet goed genoeg onderhoudt, bestaat de kans dat het voor zijn tijd faalt en het je behoorlijk wat kost in termen van reparatiekosten of vervangingskosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *