Het aanschaffen van nieuwe kozijnen

Het aanschaffen van nieuwe kozijnen

Als je toe bent aan nieuwe kozijnen, ga er dan maar eens goed voor zitten. Wat betreft materialen heb je namelijk nogal wat te kiezen. Was voorheen hout hét materiaal voor een kozijn, daar heeft kunststof al lang die leidende positie overgenomen. Er spreekt ook heel erg veel in het voordeel van kunststof, dat prijstechnisch en wat betreft de levensduur ook gewoon een zeer interessant materiaal is. Je kunt echter ook iets bijzonders kiezen. En dan zijn stalen kozijnen een prima optie.

Een kozijn van staal is echt een lust voor het oog

Een stalen kozijn is een lust voor het oog. Voor mensen die houden van authenticiteit is het ongetwijfeld het best denkbare materiaal.  Je ziet staal dan ook steeds meer in lofts en panden met een meer industriële uitstraling. Maar zeker ook landelijke en moderne woningen doen meer en meer een beroep op staal. Op zich is dat ook niet zo gek. Staal heeft namelijk best wat voordelen. Daarnaast is staal stoer en kan het extra veel gewicht aan. Niet zelden zie je staal dan ook terug in bedrijfsgebouwen. Dat ook omdat het dunnere profiel prima in staat blijkt een groot raam op te delen in wat kleinere vakken.

Meer weten? Ga naar www.meneerkozijn.nl!

Enorm sterk en veilig tegen brand en inbraak

De voordelen van stalen kozijnen? Dat is in elk geval de kracht. Ze zijn enorm sterk en hebben veel draagkracht. Het is verder de esthetiek, het dunne profiel dus vooral. Dat maakt dat staal eigenlijk overal toepasbaar is.  Groot voordeel van stalen kozijnen is zeker dat ze brandveilig zijn, iets dat je niet van de andere materialen kunt zeggen. Behalve brandwerend is ook het etiket inbraakwerend van toepassing. Tegen staal maakt geen enkele inbreker een serieuze kans.

Lees tip:  Tweedehands kantoormeubelen

Staal is buitengewoon gebruiksvriendelijk en behoeft amper onderhoud
Nog een voordeel van stalen kozijnen  is dat het zeer onderhoudsvriendelijk is. Meer dan eens per jaar met een natte doek en een reinigingsmiddel aan de slag is het niet. Ook dat is iets wat veel mensen aanspreekt. Je hebt er dus in feite geen omkijken meer naar. Staal is daarnaast duurzaam. Het kan enorm lang mee en het is bovendien te recyclen. Staal wilde voorheen nog wel eens als kil en koud te boek staan. Dat is echter niet helemaal terecht. Er is tegenwoordig sprake van een groot kleurenpalet bijvoorbeeld waarmee het kille imago afgeschud wordt. 

Nadeel is de prijs, staal is niet goedkoop

Nadelen? Dat is ongetwijfeld wel de prijs. Als jij echt alleen het goedkoopste kozijn zoekt, dan sla je die van staal over. Staal is prijzig maar daar krijg je dan ook echt wat voor terug.  Daarnaast zijn er nog steeds mensen die wijzen naar een kozijn dat kil en koud is. Die vlieger gaat echter allang niet meer op.  Zeker vanwege het brede aanbod van keuren dat er tegenwoordig is, is daar al lang geen sprake meer van. Een en ander is zeker ook af te lezen aan het groeiend aantal mensen dat besluit te kiezen voor staal. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *