Help vogels de winter door

Help vogels de winter door

De winter is een zware periode voor vogels. Het is een koude periode en hun voedsel is erg moeilijk te vinden. U kunt helpen de vogels een betere winter te laten hebben. Wij leggen hier een aantal manieren uit hoe u de vogels kunt helpen door de koude periode van het jaar.  

Manieren om de vogels te helpen

Er zijn veel manieren om vogels te helpen in de wintertijd. Het voedsel van de vogels raakt in de winter snel op of zijn juist helemaal niet actief in deze periodes van het jaar. Het is daarom belangrijk om voedsel in uw tuin te plaatsen in de wintertijd. De vogels verbruiken veel energie in de winter, zo overleven ze onder andere de kou. De tuin winterklaar maken is dus extra belangrijk voor vogels.

Vetbollen bijvoorbeeld zijn een oplossing om in uw tuin te plaatsen. U kunt ze ook makkelijk zelf maken en dit is zo gebeurd. Gebruik dan ongezouten frituurvet smelt dit en voeg vogelvoer toe. Laat het drogen in een vormpje en hang er een touwtje aan.

Zonnepitten en pinda’s zijn ook een manier van de vogels voederen. Vooral kool en pimpelmezen, boomklevers, sijsjes en spechten houden hier veel van. Doe de pinda’s in een voederbak of rijg ze aan een touw of ketting. Een pot vogelpindakaas kunt u tegenwoordig ook kopen en neerzetten of ophangen in uw tuin.

Nestkasten is een goed idee om op te hangen in uw tuin want deze nesten gebruiken ze niet alleen in de lente om te broeien maar ook in de winter om elkaar warm te houden. Dus een vogelhuisje vullen met wat takjes is een goede oplossing om de vogels in de winter naar uw tuin te lokken en hunzelf hier warm te houden in de koude periodes

Lees tip:  Kunstgras laten leggen: hoe werkt het?

Water is erg belangrijk

Het is zeker heel belangrijk om in de winter water neer te zetten voor de vogels. In de winter bevriest natuurlijk veel water waardoor de vogels geen kans hebben om te drinken. Probeer daarom water neer te zetten en het af en toe te controleren of het niet bevriest. Als het bevroren is kunt u het ook kapot slaan. De vogels zullen dan namelijk de klein ijsblokjes gewoon opeten en zo krijgen ze vocht binnen. Soms zeggen ze dat u suiker of zout in het water moet doen. Doe dit niet, dit is erg schadelijk voor de vogels als er een grote hoeveelheid wordt ingenomen door de vogels.

Via hovenier24.nl komen meerdere leuke tips langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *