minder gas verbruiken

Handige tips om minder gas te verbruiken

Minder gas verbruiken betekent ook lagere kosten voor energie! Maar het besparen kan veel om handen hebben. Je wilt misschien niets inleveren op je wooncomfort of je hebt geen idee wat daadwerkelijk een besparing kan opleveren. Wij helpen je met handige tips om gasverbruik te verminderen.

Besparen door te isoleren

Je kunt het gasverbruik verminderen door een woning goed te isoleren. Je kunt denken aan het isoleren van de ramen door dubbele beglazing maar kan het ook breder aanpakken. Er is tegenwoordig goede spouwmuur isolatie en ook de kruipruimte isoleren kan de kosten aanzienlijk verlagen. Om een woning goed te laten isoleren is het verstandig om een expert te vragen je hierbij te helpen. Het is misschien een investering maar die gaat zich uiteindelijk uitbetalen in de vorm van minder verbruiken.

Besparen door minder te verbruiken

Je kunt ook besparen door minder gas te verbruiken. Korter douchen en de verwarming een graadje lager zijn hier goede voorbeelden van. Maar ook koken op elektriciteit en niet langer op gas zijn een goede optie om te overwegen. Het heeft veel meer voordelen dan geld besparen op de energiekosten. Je bent ook nog eens bijzonder bewust met het klimaat bezig.

Besparen door bewust te leven

Maar het meeste is te besparen door bewust te zijn van verbruik. Je hebt het nu misschien nog niet helemaal in de gaten maar energie, waaronder gas verbruik je veel vaker dan je denkt. Bij het handen wassen bijvoorbeeld. Maar ook wanneer je aan het douchen bent of zelfs de verwarming even aan laat slaan of aan het koken bent. Moeten we daar trouwens niet eens een keer vanaf.

Lees tip:  3 x Hout op de muur in huis

Precies, daarom lees je er op Gaslooswonen.nl alles over en krijg je goede informatie waar je echt wat aan hebt. Je komt te weten welke goede alternatieven er zijn en wat deze jou kosten of hoe je er gebruik van kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *