schroevendraaiers

Groepenkast vervangen: wanneer is dit nodig?

Een groepenkast is eigenlijk wat veel mensen ook nog wel een stoppenkast noemen. Alleen tegenwoordig wordt het groepenkast genoemd en deze zijn ook net wat anders dan de ouderwetse stoppenkasten. Het grootste verschil is eigenlijk wel de veiligheid want bij een groepenkast is de kans op brand aanzienlijk kleiner dan bij een stoppenkast. Misschien is het dus wel tijd dat jou groepenkast vervangen moet worden maar weet je dat zelf nog niet. Hier zijn wat tips en aanwijzingen die erop wijzen dat je groepenkast moet worden vervangen.

Woning

Als je net een nieuwe woning hebt gekocht, of eigenlijk beter gezegd een oude woning, dan is het waarschijnlijk wel een goed idee op de groepenkast en misschien ook wel de elektra te laten vervangen. Dit kan voorkomen dat je later voor vervelende verassingen komt te staan als er iets mis gaat met je bedrading en groepenkast. Het is ook erg handig om de groepenkast te vervangen als je bijvoorbeeld je keuken wilt uitbreiden met meer elektrische apparaten. Hier heb je namelijk meer stoppen voor nodig zodat ze niet overbelast raken en doorslaan. Dus als je de groepenkast laat vervangen kan je meteen aangeven of je een hogere capaciteit nodig hebt.

Zonnepanelen

Als je hebt besloten om zonnepanelen te laten plaatsen op of nabij je huis dan moeten deze natuurlijk ook goed worden aangesloten zodat je het best van de stroom kan genieten. Hiervoor moet wel je groepenkast worden vervangen of aangepast worden. Als de zonnepanelen namelijk niet goed worden aangesloten heb je een veel grotere kans op kortsluiting en dat wil je natuurlijk voorkomen in je huis. Daarom is het een veiliger idee om de groepenkast op de juiste manier aan te laten passen voor de zonnepanelen.

Lees tip:  Comfortabel de nacht door met boxsprings

Kosten

Het vervangen van een groepenkast hoeft niet ongelooflijk duur te zijn maar het hangt natuurlijk wel een beetje af van je wensen. Bespreek daarom altijd goed met het bedrijf want het komt maken wat voor apparaten er allemaal gebruikt zullen worden in je huis en of je van zonnepanelen gebruikt maakt of niet. Bij DES Elektro kun je vrijblijvend een offerte aanvragen voor het vervangen van de groepenkast. Zo weet je precies welke kosten je kunt verwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *