Ga jij ook slim investeren in vastgoed in België?

Geen enkele belegging is risicovrij. Toch kiezen veel mensen voor het Slim investeren in vastgoed in België. Dit is natuurlijk niet zonder goede reden. Door slim te investeren in vastgoed, oftewel door dit op een goede manier te doen en door dit slim aan te pakken, kun je aardig wat geld verdienen. Dit geld krijg je sneller dan wanneer je investeert in aandelen. Bovendien is het iedere maand een vast bedrag dat je binnenkrijgt waardoor je een vast inkomen hebt. Er is nu zelfs gebleken dat het investeren in vastgoed tot wel dertig keer meer geld kan opleveren dan wanneer je normaal geld spaart. Steeds meer mensen willen dan ook gaan investeren in vastgoed. In deze tekst zetten wij een aantal redenen om te investeren in vastgoed op een rijtje.

Verzekerd van een bepaald bedrag per maand

Door een appartement of huis te verhuren ben je verzekerd van een vast bedrag per maand. Dit bedrag spreek je van tevoren af en krijg je vervolgens eenvoudig op je rekening gestort. Je inkomsten zijn bij de verhuur van vastgoed dan ook een stuk zekerder dan de opbrengsten die je bij aandelen krijgt. Je huurrendement zijn dan een extra inkomen of perfect om op de spaarrekening te zetten voor later. Bovendien hoef je niet voor een lange tijd op je geld te wachten. Bij veel investeringen duurt het jaren voordat er rendement uit gehaald kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het investeren in cryptomunten of aandelen. Bij de verhuur van een huis krijg je vanaf de eerste maand al geld binnen. 

Lees tip:  Gietvloer in je badkamer: De beste optie voor een vlakke vloer

Veel voordelen op het gebied van belastingen

De overheid subsidieert het eigen bezit van vastgoed. Bovendien krijg je bij de verhuur van een woning of een appartement een belastingvoordeel op de hypothecaire lening. Over het geld dat jij binnen krijgt van de verhuur van de woning, hoef je dus vaak geen of weinig belasting te betalen. Het geld dat je verdient met de verhuur is dus ook allemaal voor jou. Dit is natuurlijk wel wat anders dan het geld dat je verdient door een normale baan. Over dat geld betaal je veel meer belasting. Ook om deze reden is slim investeren in vastgoed in België een zeer goede manier om aan geld te komen.

Jouw inkomsten gaan mee met de inflatie

Ieder jaar wordt er gekeken of de huur van een huis of appartement omhoog moet gaan. Hiervoor wordt er gekeken naar de huidige inflatie. De inkomsten die jij krijgt uit de verhuur van een woning beweegt dus mee met de inflatie. Is er een grote stijging, dan stijgt de huur ook weer meer, en andersom. Zo ben je verzekerd van een goed inkomen en houd je altijd voldoende rendement over. Op momenten dat alles duurder wordt en mensen het lastiger krijgen, heb jij hier minder last van, omdat je nog steeds een goed tweede inkomen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *