verbouwen

Ga je verbouwen? 5 simpele en praktische tips!

Verbouwen is niet iets wat je zomaar doet. Het levert je veel stress op en kost heel wat geld. Gelukkig zijn er manieren om het allemaal wat makkelijker te maken. Lees de tips hieronder.

Tip 1: maak een planning

Voordat de verbouwing begint, moet je goed kijken naar wat er allemaal gedaan moet worden. Maak hier een realistische planning van. Plan ruim in, zodat er nog wat speling overblijft als dingen anders lopen dan gepland. Het kan lastig zijn om in te schatten hoe lang de verbouwing duurt. Een vakman kan de daarom ook helpen met de planning.

Tip 2: zorg dat je alles geregeld hebt

Tijdens de verbouwing kan het zijn dat sommige delen van je huis niet te gebruiken zijn of dat je huis zelfs helemaal onbewoonbaar wordt. Als je keuken bijvoorbeeld wordt verbouwd, is het verstandig om iemand te zoeken bij wie je kan koken of eten en bij een badkamerverbouwing zal je bij iemand anders moet douchen. Soms moet je zelfs tijdelijk verhuizen. Ga je een container huren voor de verbouwing? Een container huren in Hilversum of een andere stad kan eenvoudig en voordelig bij Paridon Containers.

Tip 3: let op de financiën

Maak voordat je aan de verbouwing begint een realistische inschatting van de kosten, eventueel in overleg met een verbouwbedrijf. Pas als je zeker weet dat je de verbouwing kunt betalen, kun je deze laten uitvoeren. Houd ook tijdens de verbouwing goed bij hoeveel je uitgeeft en doe geen impulsaankopen.

Tip 4: doe niet te veel zelf

Veel mensen hebben de neiging om zo veel mogelijk zelf te doen bij de verbouwing, en vakmensen alleen in te schakelen bij klussen die ze echt niet kunnen. Dit is niet per se fout, maar weet dat je niet altijd voordeliger uit bent als je het zelf doet. Je betaalt namelijk zelf meer btw op materialen dan een professional. Bovendien loop je als je zelf verbouwt meer risico dat er iets misgaat. 

Lees tip:  Doe-Het-Zelf Beveiligingssystemen Selecteren en Installeren

Tip 5: puincontainer huren

Bedenk ook alvast waar je al het afval wilt laten. De beste optie is meestal het huren van een puincontainer. Een puincontainer is groot, waardoor er veel puin in kan. Bovendien kan deze recht voor je deur geplaatst worden. Ook is het gebruik van een puincontainer veilig. Al het afval kan direct in de container, waardoor er geen losliggend puin ligt. Wil je een container huren in Amsterdam of in een andere grote stad? Dan is het vaak verstandig om eerst bij de desbetreffende gemeente te informeren naar de regelgeving op dit gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *