Ga je maanden naar het buitenland? Houd hier rekening mee!

Heb je een baan waarvoor je langere tijd naar het buitenland toe moet? Of ga je voor enkele maanden lekker op vakantie naar het buitenland? In beide gevallen is het van belang dat je de nodige voorbereidingen gaat treffen. 

Zo is het bijvoorbeeld zaak dat je de nodige dingen voor jouw huis in Nederland gaat regelen. Blijft dit huis de komende maanden onbewoond? Gaan jouw kinderen mogelijk in dit huis wonen? Of ga je jouw huis onderverhuren? Mogelijk is het interessant om jouw energiecontract aan te passen. Bij alle energieleveranciers, zoals Essent, kun je hierover in contact treden. Dit is immers wel een unieke situatie, waarvoor je dus mogelijk een bepaalde uitzondering voor kunt krijgen.

Verzekeringen

Ook is het aan te raden om goed naar jouw verzekering te kijken. Neem je bijvoorbeeld jouw auto niet mee naar het buitenland? Dan is het aan te raden om jouw auto te schorsen. In dat geval hoef je géén verzekeringspremie te betalen, waardoor je dus weer een paar maanden geld weet te besparen. Houd er wel rekening mee dat je dan jouw auto op eigen terrein neer moet zetten; bij voorkeur in jouw garage of schuur.

Abonnementen

Ook is het interessant om abonnementen op te zeggen. Zo kun je bijvoorbeeld het abonnement voor jouw tv, internet en telefonie opzeggen. Ook abonnementen op de krant, magazines en tijdschriften kun je opzeggen. Het is zonde als je deze door laat lopen; dit kost eigenlijk alleen maar geld.

Denk aan je zonnepanelen

Heb je op jouw huis zonnepanelen laten leggen? Dan kun je tijdens deze lange periode in het buitenland zelfs van een flinke opbrengst gaan genieten. Als het zonnetje lekker schijnt, wekken de zonnepanelen immers de nodige stroom op. Als je deze stroom zelf niet gebruikt, komt dit in het netwerk van ons land terecht, waar je geld voor ontvangt. Zodoende kun je jouw energierekening bij bijvoorbeeld Vattenfall nog verder verlagen!

Lees tip:  Een koel huis in de zomer, het kan met deze tips!

Buren informeren

Ga je voor langere tijd naar het buitenland? Informeer dan ook je buren en andere omwonende. Dan hoeven zij zich ook geen zorgen te maken en kunnen ze een oogje in het zeil houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *