Fris groen in huis met een ecosysteem met planten

Verlang jij naar een groene oase in je huis maar kost het je veel moeite om planten in leven te houden? Misschien is een ecosysteem met planten wel de ideale oplossing voor jou. Deze gevulde glazen bollen zijn zo afgesloten dat er een heus mini ecosysteem ontstaat en je weinig tot niet om hoef te kijken naar deze planten. Leuk toch?

Wat is een planten ecosysteem?

Je kunt bij het woord ecosysteem aan een heel groots en weids gebied als de Amazone of de Hoge Veluwe denken, maar ecosystemen bestaan ook op een hele kleine schaal. In afgesloten ruimtes ontstaat er al snel een waar ecosysteem waar alles in balans is en met elkaar samenwerkt. Zo ook in een planten ecosysteem. Op een bodem van grond, mos, zand of steentjes (en soms een combinatie van meer van deze dingen) worden verschillende planten en bloemen geplant in een mooie stolp. Een ecosysteem met planten is in principe dus een glazen bak of bol met veel natuurlijke planten als inhoud. Deze glazen bol wordt afgesloten met een mooie stolp van kurk, die zorgt dat er weinig tot geen lucht bij kan komen. Omdat het ecosysteem dan een afgesloten systeem is, hoef je de planten geen water te geven of er andere verzorging aan te wijden.

Doordat de kleine ecosystemen met planten hun eigen vochtpijl en andere nutriënten intern op peil houdt hoef je eigenlijk niet meer om te kijken naar de planten. Dat maakt planten terrariums daarom bij uitermate geschikt voor mensen die geen groene vingers hebben of geen zin of tijd hebben om veel aandacht aan hun planten in huis te besteden.

Lees tip:  Wat moet je allemaal weten over de steigerbuis?

De interieurtrend en cadeautip van 2022

Planten ecosystemen zijn dankzij het lage onderhoud en de ideale kant en klare styling heel leuk om cadeau te doen. Of je nu nog iets zoekt voor die ene vriendin die nooit wat weet of voor een housewarming van iemand waarbij je geen idee hebt hoe het is ingericht; met een klein planten ecosysteem kom je voor de dag met een vrolijk cadeau die iedereen leuk zal vinden.

Of je nu zo’n mooi mini ecosysteem voor jezelf wilt kopen of voor een ander, er is veel keus. Niet alleen de maten en vormen van de glazen bollen verschillen, maar ook de inhoud is vaak geheel uniek en anders. Kijk eens rond bij Plants & Living voor een groot assortiment planten in ecosystemen. Deze planten in ecosystemen zijn ook geschikt voor mensen met een klein (cadeau) budget. Doordat de planten lang blijven leven en weinig onderhoud nodig hebben is het ook een duurzamer cadeau dan bijvoorbeeld een bos bloemen. Haal de sfeer en het frisse groen snel in huis met een prachtig ecosysteem met planten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *