Flink besparen op je energierekening

We hebben het nieuws allemaal wel meegekregen: de energielasten gaan de komende tijd weer flink omhoog. Het is natuurlijk nooit fijn om meer te betalen, gelukkig kun je met een aantal slimme investeringen je energielasten flink verlagen. Hoe je dit doet? Dat lees je hier.

Het plaatsen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn, vergeleken met houten kozijnen, isolatiemeesters. Het aanschaffen van kunststof kozijnen is een dure investering, maar wel één die zich over de langere termijn terugverdiend. Voordat je zomaar een partner kiest is het verstandig om je eerst even goed te oriënteren. Er zit namelijk nogal wat verschil tussen de kwaliteit van aanbieders en de kunststof kozijnen die ze aanbieden.

Het merk kozijn
Als u kiest voor het plaatsen van kunststof kozijnen dan is het belangrijk dat u een kwalitatief merk kiest. Zelf zou ik Schuco kozijnen aanbevelen. Schuco is namelijk marktleider in de kunststof kozijnen branche.

Een goede partner
Bij het kiezen van een partner is het belangrijk dat de partij waar je voor kiest ervaring heeft en dat oude klanten tevreden zijn met de partij. Je kunt dit snel checken door even tussen de reviews van de partner te kijken. Staan hier alleen maar slechtte beoordelingen? Dan is het verstandig om verder te zoeken naar een andere partner.

Schaf een waterontharder aan

Het kopen van een waterontharder kan ook flink wat energie besparen. Doordat de waterontharder de kalk uit het water haalt blijft deze niet in de leidingen en andere witgoed apparaten zitten. De verwarming kan meer en efficiënter warmte afgeven waardoor de energielast verminderd. Een waterontharder heeft ook nog meerdere bijkomende voordelen:

  • Je hoeft de badkamer niet meer zo vaak te ontkalken
  • Je geniet van heerlijk zacht water
  • Je hebt geen last meer van vervelende kalkplekken meer op het aanrecht
Lees tip:  3 tips voor het aanleggen van een vijver in de tuin


Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.