Fantastisch 70’s servies

Het 70’s servies is de afgelopen jaren weer helemaal in de mode gekomen. HK Living is momenteel een van de bekendste merken die 70’s servies in het assortiment hebben. Het leuke aan dit servies is dat het uit verschillende kleuren, soorten en maarten bestaat. Als er dus eens een kopje kapot gaat, dan kun je er gewoon weer één bij kopen. Je hoeft niet gelijk een heel nieuw servies aan te schaffen. Als je meer wilt weten over de kenmerken van dit leuke 70’s servies, lees dan verder!

Keramiek 

70’s servies is gemaakt van keramiek. Keramiek is een verzamelnaam van porselein, aardewerk of steengoed. Over het algemeen geldt dat de temperatuur waarop het servies gebakken is bepalend is voor de breekbaarheid. Porselein is over het algemeen minder breekbaar dan aardewerk. Echter is de laklaag die om het aardewerk heen wordt gemaakt ook erg belangrijk. Als er een dikke laklaag omheen zit die goed de tijd heeft gekregen om hard te worden, zal jouw HK Living mok echt niet zomaar breken. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je het servies niet laat vallen en dat je het bijvoorbeeld netjes neerzet in de vaatwasser zodat het servies niet tegen elkaar aan kan stoten. Als dat wel gebeurt, kunnen er kleine stukjes van de mokken, kopjes, of borden afbreken. 

Vrolijke kleuren

70’s servies wordt gekenmerkt door vrolijke kleuren, soms in combinatie met bruin, wit of zwart tinten. De kleuren zijn vaak pastelachtig maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Ook hebben de bordjes en de kopjes vaak meer dan een kleur per item. Zo zie je bij kopjes vaak dat de bovenste rand een andere kleur heeft dan de rest van het kopjes of dat de mok of het kopjes zelfs drie kleuren heeft. Bij bordjes zie je vaak dat de bovenkant een andere kleur heeft dan de onderkant. 

Lees tip:  De perfecte honden slaapplek!

Verschillende soorten servies bij elkaar

Een groot voordeel van 70’s servies is dat je er gemakkelijk iets bij kunt kopen als er een kopje of bord uit je servies kapot is. De kopjes, bordjes of mokken hoeven er namelijk, zoals bij een gewoon servies vaak wel het geval is niet allemaal hetzelfde uit te zien. Zolang ze allemaal in dezelfde typerende 70’s stijl zijn passen ze eigenlijk altijd goed bij elkaar. Als jouw specifieke kopje bijvoorbeeld niet meer verkrijgbaar is dan is dit dus geen probleem want je kunt gewoon een andere kopen om je servies mee aan te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *