elektrische raamdecoratie

Elektrische raamdecoratie is de toekomst

Als je aan digitalisering denkt, droom je misschien van een futuristische wereld waarin machines het hebben overgenomen en alles voor je doen. Op dit moment is dit niet ver van de waarheid, maar het is veel minder dramatisch dan het klinkt. De laatste tijd is het automatiseren van je huis een stuk toegankelijker geworden. Ooit was dit een luxe die puur en alleen was aan de rijken of techneuten, maar tegenwoordig is het betaalbaarder en toegankelijker geworden dan ooit tevoren. Ze zijn dus een noodzaak van het uur geworden voor alle hedendaagse huizen, vanwege hun voordelen zoals gemakkelijke toegang, extra comfort, verbeterde beveiliging en kinderveiligheid.

Smart home is een term dat gebruikt wordt voor een huis dat volledig geautomatiseerd is en waarvan de apparaten daarin met elkaar kunnen communiceren om taken uit te voeren. In plaats van afzonderlijke apparaten zoals verlichting en thermostaten handmatig te bedienen, kun je een geautomatiseerd systeem gebruiken waarmee je deze functies kunt beheren met een tik op een smartphone app. Bovendien gaat het om digitalisering en digitale netwerkkoppeling van de apparaten in je huis, zodat ze via spraakcommando’s, tikken of andere ingangen kunnen werken om hun functies afzonderlijk of als geheel te beheren. Van verlichting en beveiliging tot mediastreaming en temperatuurregeling, smart systemen kunnen bijna elk apparaat in je huis bedienen met een druk op een knop – of in sommige gevallen, zonder ooit een vinger te hoeven uitsteken.

Slimme huizen kunnen slimme ramen en deuren hebben

Een belangrijk kenmerk van een slim huissysteem is dat het kan worden uitgebreid om ook andere aspecten van je huis te regelen, zoals je ramen en deuren en zelfs garagedeuren. Automatische elektrische rolgordijnen zijn er al een tijdje, maar de systemen van tegenwoordig zijn nog robuuster. Je kunt bijvoorbeeld een systeem instellen waarmee je je raamdecoratie overal kunt bedienen, zodat je huis privé blijft en tegelijk de juiste hoeveelheid zonlicht op de juiste tijden binnenlaat. Met veel smart systemen kun je ook je deuren op afstand bedienen. Je kunt bijvoorbeeld een huisbeveiligingssysteem instellen waarmee je met slimme sloten je deur vanaf je telefoon kunt ontgrendelen.

Lees tip:  De perfecte rustplek voor honden.

Verschillende raamdecoraties voor slimme huizen

Met automatische elektrische raamdecoratie zijn er zo veel functies en dingen die je ermee kunt doen. Gemotoriseerde jaloezieën en slimme rolgordijnen zijn compatibel met smart home apparaten zoals Alexa en Google Home, waardoor je ze met spraakcommando’s kunt bedienen. Ook kun je ze laten synchroniseren met je slimme thermostaat en slimme verlichtingsnetwerk, zodat je de beste controle hebt over het licht en de temperatuur in je huis.

De slimme raamdecoratie zijn er tegenwoordig ook in allerlei verschillende soorten. Van isolerende plisségordijnen tot gemotoriseerde buitenzonweringen, er zijn zoveel verschillende manieren waarop je je huis en erf kunt aankleden. Als slim apparaat worden ze ook verbonden met de rest van je smart home producten, waardoor een netwerk ontstaat waarlangs je je slimme huis kunt bedienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *