Een visgraatvloer combineren met vloerverwarming

De visgraatvloer blijkt tegenwoordig helemaal terug te zijn van weggeweest. Bijzonder veel mensen vinden de uitstraling van een dergelijke vloer dan ook echt bijzonder aantrekkelijk. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook nog heel wat vragen bestaan met betrekking tot het gebruik van een visgraatvloer. Een vaak gehoorde vraag heeft bijvoorbeeld betrekking tot het feit of de vloer gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming of niet. Hier doen nog steeds heel wat foutieve berichten de ronde over. In de praktijk zal echter al snel vastgesteld kunnen worden dat dit eigenlijk perfect tot de mogelijkheden behoort. Wilt u graag ook alles te weten komen over het combineren van een visgraatvloer met vloerverwarming? Dan zult u meteen kunnen vaststellen dat u daarvoor op deze pagina aan het juiste adres bent!

               De samenstelling van het parket

De mate waarin het mogelijk is om een visgraatvloer te combineren met vloerverwarming is in de praktijk sterk afhankelijk van het soort parket waar gebruik van wordt gemaakt. In het meest optimale geval is het zo dat het parket in kwestie opgedeeld moet zijn uit twee lagen. Voor de onderlaag geldt dat er doorgaans gebruik wordt gemaakt van het zogenaamde multiplex. De toplaag is dan vervaardigd uit een edele houtsoort zoals bijvoorbeeld eik. Dit zorgt ervoor dat het parket minder zal werken in vergelijking met een massief houten vloerdeel. Bijgevolg is de plank uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming.

               Hou ook rekening met het soort vloerverwarming

Wanneer u kiest voor het realiseren van een visgraatvloer en u deze wenst te combineren met vloerverwarming dient er in de praktijk ook altijd te worden gekeken naar het soort vloerverwarming waar gebruik van wordt gemaakt. In het geval van een zogenaamde natte vloerverwarming is het bijvoorbeeld zo dat de verwarmingsbuizen in een zogenaamde strijklaag van de vloer zijn gelegen. Is er sprake van een droogbouw vloerverwarming? Dan bevinden de warmtegeleidingsplaten zich op de vloer waarin goten zijn gerealiseerd. In deze goten bevinden zich uiteraard de verwarmingsbuizen.

Lees tip:  5 tips voor het kopen van een loungeset

Voor elektrische vloerverwarming geldt dat ze in de praktijk doorgaans niet als hoofd-, maar uitsluitend als bijverwarming wordt gebruikt. De verwarmde matten bevinden zich dan op de strijklaag van de vloer. Voor elk type van vloerverwarming geldt dat er verschillende normen zijn waar de vloer aan dient te voldoen om ervoor te kunnen zorgen dat er geen schade wordt toegebracht aan de visgraatvloer. Met andere woorden, controleer samen met uw parket leverancier altijd op voorhand grondig of de door u gemaakte keuze wel of niet geschikt is voor het type vloerverwarming waar u gebruik van wenst te maken.

               Vloerverwarming en een visgraatvloer? Het kan perfect!

Dat almaar meer mensen er aan denken om in hun huis gebruik te maken van vloerverwarming hoeft op geen enkele manier meer te verbazen, integendeel. Door gebruik te maken van vloerverwarming realiseert u dan ook een uitermate behaaglijk gevoel in huis zonder dat er daarbij een aanslag wordt gepleegd op de energiefactuur. Bovendien heeft de informatie op deze pagina ook duidelijk gemaakt dat de combinatie van vloerverwarming samen met een visgraatvloer helemaal niet zo complex hoeft te zijn als ze mogelijks op het eerste zicht lijkt. Het mag dan ook duidelijk zijn, vloerverwarming en een visgraatvloer combineren? Het is in de praktijk zonder enig probleem mogelijk!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een visgraatvloer? Bij Floorplaza helpen ze u graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *