Een veilige trap met antisliprubbertape

Een veilige trap met antisliprubbertape

Bijna alle huizen in Nederland zijn voorzien van een trap. De meeste huizen zijn dusdanig ingedeeld dat de slaapkamers zich op de eerste verdieping bevinden, waardoor de trap vaak een van de meest belopen delen van het huis is. Het belangrijkste onderdeel van de trap, is uiteraard de veiligheid. Jaarlijks gebeuren er duizenden ongelukken gerelateerd aan een val van de trap. Dit kan in vele gevallen tot zeer ernstig letsel en ongemak leiden.

Er zijn een aantal maatregelen die je kan nemen om de trap veiliger te maken. Allereerst is een goede leuning voor houvast belangrijk, maar ook de grip op de traptrees valt niet te onderschatten. Om te zorgen voor een goede grip op de trap, is antisliprubbertape een absolute uitkomst.

Tip: Veilig op sokken traplopen? Gebruik deze zelfklevende trap strip

Zorg voor grip op een houten of stalen trap met een antislip strip

Sommige mensen kiezen voor tapijt op de trap. Dit bieder weliswaar vaak voldoende grip en ook demping, maar houdt nooit lang, is bestemettelijk voor vlekken en zeer gevoelig voor slijtage, waardoor de grip verdwijnt en de trap er ook minder mooi uitziet. Een strak gelakte of geverfde trap is dan ook vaak een mooiere oplossing, maar kan ook glad zijn. Door gebruik te maken van een antisliprubbertape op de rand van elke traptrede is de trap niet meer glad en is er voldoende grip en ziet deze er ook nog eens erg mooi uit.

Uitgelicht: Antislip rubber trap strip zwart

Lees tip:  Verhuizers in Nijmegen inhuren, hoe doe je dat?

Een antisliprubberstrip is eenvoudig zonder tussenkomst van een monteur te bevestigen

Het schuren en verven of lakken van de trap is een behoorlijke klus en je wil dit dan ook niet te vaak hoeven doen. Omdat de trap in veel huizen zo veel gebruikt wordt, is deze ook onderhevig aan slijtage. Door gebruik van een antislipstrip te maken, bescherm je de trap tegen slijtage en blijft de verf en de lak aanzienlijk langer goed.

Een bijkomend voordeel, is dat de rubberen strips in diverse kleuren en soorten te verkrijgen zijn, zodat je eenvoudig een passende vorm kan vinden voor de stijl van jouw trap. Ook zijn de strips eenvoudig op maat te knippen en zijn deze voorzien van zeer sterke zelfklevende lijm, zodat je deze eenvoudig zonder tussenkomst van een monteur kan bevestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *