Een Portugese Laurier kopen

Niets is leuker dan een mooie groene tuin hebben. Het zomerseizoen komt er weer aan. Dit betekent dat veel mensen in de tuin gaan zitten. Het is goed mogelijk dat er planten in jouw tuin staan die erg oud zijn of gewoon niet meer jouw smaak zijn. Ook is het goed mogelijk dat je net ergens bent komen wonen en nog je hele tuin moet inrichten. Het is dan enorm belangrijk om zo snel mogelijk nieuwe planten aan te schaffen. Hierdoor kan je komende zomer vol op genieten van jou nieuw ingerichte tuin. Eenn plant die in jou toekomstige tuin zeker niet mag ontbreken is de Portugese Laurier van Haag-Heg.

Wat is een Portugese Laurier?

De Portugese Laurier is een groene haagplant met een mooie en luxe uitstraling, die zoals de naam al zegt zijn oorsprong in Portugal heeft. De haag heeft prachtige glanzende bladeren die ongeveer 6 tot 12cm lang kunnen worden. Het is erg belangrijk om te weten dat plant zowel kan groeien in de schaduw, maar ook in de volle zon. Het voordeel hieraan is dat de plant het hele jaar door mooi blijft en dat de plant overal in de tuin te plaatsen is. Ook heeft de plant een goede winterhardheid, die er ook voor zorgt dat de plant mooi blijft bij koude temperaturen. Veelal wordt deze plant gebruikt om rondom de tuin te plaatsen. Hierdoor zijn er altijd delen van de plant die in de zon staan en andere juist in de schaduw. Dit is voor deze plant geen probleem. De plant kan ongeveer 250 tot 300cm breed worden en ongeveer 400 tot 500cm hoog. Houdt er bij aanschaf dus rekening mee dat de plant nog flink zal groeien

Lees tip:  4 tips om thuis meer te kunnen ontspannen

Waarom juist de Portugese Laurier?

Zoals hierboven beschreven is de Portugese Laurier een stijlvolle en luxe plant met een mooie uitstraling. Over het algemeen is dit ook een plant die bij aankoop ook meteen veel in de tuin te zien is, om bijvoorbeeld een hek te bedekken. Het is daarom ook belangrijk om dan direct een mooie plant te hebben. Een ander voorbeeld is het relatief weinig onderhuid aan de plant. De plant hoeft enkel af en toe gesnoeid te worden. Dit is om uitstekende takken en plukjes te voorkomen. Een derde voordeel is de winterhardheid van de plant. Deze is erg hoog waardoor je het hele jaar van de plant kan genieten. Dit is bij vele vergelijkbare planten niet altijd zo. Al met al lijkt het mij duidelijk dat de Portugese Laurier een prachtige plant is waar je zeker jaren van gaat genieten als je de plant aanschaft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *