mobiele airco

Een mobiele airco in de zomer

Onze Nederlandse zomers worden steeds warmer en duren steeds langer. Een verkoelend briesje vind je alleen nog bij de kust en wie thuisblijft in de zomer, moet creatief zijn. Een mobiele airco met slang kan dan een perfecte oplossing zijn, maar vergis je niet: als je de airco’s niet juist gebruikt, heb je er niet veel aan. Wij geven in dit artikel 4 tips voor het gebruiken van een mobiele airconditioning.

1. Plaats de mobiele airco op de juiste plek!

Zoek eerst altijd naar de juiste mobiele airco aanbieding en als je deze gevonden hebt kijk dan naar de plaats van de mobiele airco. Een mobiele airconditioning is dan wel erg mobiel, toch betekent dat je deze niet zomaar ergens kan gaan plaatsen. Als je de airco bijvoorbeeld gewoon in de hoek van de kamer zet, zal deze minder effectief werken voor het verkoelen van je ruimte. Je zet de mobiele airco zo centraal mogelijk in een ruimte. Daardoor kan de koele lucht gemakkelijk circuleren door de ruimtes van jou woning.

2. Houd de temperatuur binnen de woning koel

Zet de mobiele airco op tijd aan. Een mobiele airconditioning heeft namelijk even wat tijd nodig om de ruimte compleet te koelen. Zorg er dus voor dat de airco paraat staat, voordat de echte hitte van buiten komt. Het spaart je heel geld aan stroomkosten en het is gemakkelijk de ruimte koel te houden, dan deze compleet koel te maken. Sluit daarom ook zoveel mogelijk ramen, deuren, gordijnen en rolluiken. De zon kan dan maar minimaal de warmte in de woning creëren.

Lees tip:  Wat zijn de voordelen van mdf platen?

3. Vergeet niet te genieten

Vergeet niet te genieten, dus ga niet gelijk aan het werk. Hiermee bedoelen wij dingen zoals stofzuigen of strijken. Dit zorgt er namelijk voor dat er meer warmte wordt gecreëerd in de woning, waardoor de mobiele airco weer harder moet gaan werken. Dit is natuurlijk zonde van uw portemonnee.

4. De temperatuurverschillen

Nog een laatste tip: stel nooit je mobiele airco in met een verschil van 7 graden met de buitentemperatuur. Een airconditioning zorgt namelijk voor ontvochtiging van de lucht en voelt hierdoor al gelijk een stuk koeler aan. Ook wordt de klap om naar buiten te gaan dan steeds groter, waardoor buiten nog warmer aanvoelde dan voorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *