koel huis

Een koel huis in de zomer, het kan met deze tips!

De zomer is al weer enige tijd bezig en hoewel we dat met de temperaturen van deze week niet zouden zeggen, komen er zeker nog warme dagen aan. Heerlijk die zonnenstralen natuurlijk, maar niet als het binnen in huis warm en benauwd gaat worden! Met deze tips zorg jij er in ieder geval voor dat je de hitte buiten houdt. Het is namelijk makkelijker om de hitte buiten te houden dan weer uit je huis te krijgen!

1. Ramen en deuren open, en wéér dicht!

Zodra je wakker wordt en het nog koel buiten is, is het slim om even alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Zo kan het lekker even door waaien en komt er flink wat frisse lucht in huis. Maar vergeet niet om ze ook weer snel dicht te doen zodra de temperaturen stijgen buiten. Anders komt de hitte namelijk nog snel naar binnen. Zorg ervoor dat ramen en deuren zo dicht mogelijk blijven gedurende de dag. Is de zon onder? Dan kan je weer de ramen en deuren tegen elkaar open zetten zodat je huis nog wat afkoelt voor je je bed in duikt!

2. De hitte tegen gaan met isolatie

Je kunt natuurlijk de hitte buiten houden door ramen en deuren te sluiten, maar er zijn nog meer manieren om de zon geen kans te geven je huis binnen te dringen. Zo kun je je huis goed isoleren met raamfolie. Zonwerende raamfolie zorgt er namelijk voor dat zonnewarmte en UV-straling veel minder kans hebben om binnen te komen en daardoor je huis een stuk aangenamere temperaturen aanneemt. Daarnaast heeft isolerende raamfolie ook nog een extra voordeel in de winter! De verwarming kan dan namelijk een standje lager doordat de folie de isolatie waarde in huis verbeterd.

Lees tip:  Is jouw tuin al klaar voor de zomer?

3. Planten ter verkoeling

Planten geven verkoeling, daarom is het slim om in de buurt van je woning planten te laten groeien. Een aantal hoge planten voor de ramen zorgen er ook meteen voor dat er minder zon naar binnen kan komen. Heb je een plat dak? Dat kan extreem warm worden in de zomer! Het zal zeker schelen in temperaturen als er plantjes op groeien. Dat kost natuurlijk wel even wat tijd, daarom kun je in de tussentijd je dak nat houden ter verkoeling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *