Een huis bezichtigen hier moet je op letten!

Een huis bezichtigen: hier moet je op letten!

Wanneer je een huis gaat bezichtigen zijn er veel zaken waar je op dient te letten. Sommige zaken zijn erg voor de hand liggend, maar andere zaken worden nog al eens over het hoofd gezien. Daarom beschrijven we in dit artikel wat zaken die regelmatig vergeten worden tijdens een bezichtiging! 

Details

Meestal maak je eerst een verkenningsronde door het huis met de makelaar of eigenaar. Vraag daarna of je nog even zelf een tweede rondkijk mag doen. Let hierbij vooral op de details, waar je tijdens de eerste ronde geen aandacht voor hebt gehad. Let bijvoorbeeld op ramen, deuren, kozijnen, afwerkingen en plinten. Let er ook op of je geen scheuren in de muren of het plafond ziet. Zie je dit wel, vraag dan waar deze vandaan komen. De verkopende partij is verplicht om de achterliggende oorzaak te vermelden. 

Goed buiten kijken

Huis bezichtigingen spelen zich voornamelijk binnen af. De buitenkant wordt daardoor echter nog wel eens achtergesteld. Vaak wordt er even snel een rondje rond het huis gelopen, maar meer niet. zorg er echter voor dat je ook de buitenkant goed te zien krijgt. In de zomer wil je immers lekker in de tuin kunnen zitten, en je huis moet er vanaf de buitenkant ook degelijk uit ziet. Kijk dus onder andere naar de staat van raamkozijnen, de muren, het dak en het eventuele tuinhuisje. Zijn deze nog in prima staat? of is er dringend een gevelrenovatie of schilderbeurt nodig? Kijk ook hoe het is gesteld met je privacy in de tuin, en of er veel zon komt in de zomer. 

Lees tip:  De nadelen van vogels onder zonnepanelen

Overlast

Veel mensen letten bij een bezichtiging enkel op de fysieke aspecten van het huis zelf. Een andere factor die zeer belangrijk is maar die je niet letterlijk ziet, is overlast. Over het algemeen komt de meeste overlast van de directe buren. Vraag dus eens wat voor mensen het zijn, of nog beter; bel gewoon aan en maak een praatje met ze! Je kunt er beter nu al achter komen dat de buren 4 kleine kinderen en 5 honden hebben dan wanneer je er net woont… Zijn de buren niet thuis, probeer dan in ieder geval even in de achtertuin te kijken vanaf de bovenverdieping. Ziet deze er netjes uit? Of staat deze helemaal vol met lege bierkratten? 

Hulp nodig?

Vind je het kopen van een huis ingewikkeld, schakel dan de hulp in van een expert. Zo kun je bijvoorbeeld een huis kopen in Roosendaal met Van der Eijken Makelaardij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *