Een goedkope complete keuken kopen, welke keuzes heb je?

Als je op zoek gaat naar een goedkope complete keuken kom je tot de ontdekking dat je enorm veel keuze hebt. Je hebt keuze uit verschillende materialen, kleuren en vormen. Met vormen bedoelen wij niet de vorm van een aanrechtblad of een keukenkastje, maar de vorm van de keuken in het algemeen. De tijd dat een goedkope keuken alleen uit een keukenblok en een beperkt aantal keukenkastjes bestaat is allang verleden tijd. In onze blog geven we meer informatie over welke keuzes je hebt als je op zoek gaat naar een nieuwe en betaalbare keuken.

De rechte keuken

Eén van de populairste opstellingen is nog altijd de rechte keuken en deze vorm wordt het vaakst gekozen door mensen die beperkt de ruimte hebben. Een rechte keuken bestaat doorgaans uit een keukenblok met een spoelbak en opbergkastjes en wordt gecompleteerd door kastjes die je kunt ophangen. De rechte keuken is ook populair, omdat dit een goedkope complete keuken is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een hoekkeuken of een eilandkeuken. Een rechte vorm is ook vrij eenvoudig te plaatsen en te monteren en zijn in de regel relatief goedkoop.

Een goedkope complete keuken in een L-vorm

Een goedkope complete keuken in een L-vorm is vrij populair en deze keukens worden ook wel hoekkeukens genoemd. Een hoekkeuken is vooral populair, omdat ze meerdere voordelen hebben. Je hebt een groter aanrechtblad en dus meer werkruimte om het eten te bereiden, maar je hebt ook meer bergruimte. Terwijl je voor meer bergruimte ook niet de hoogte in hoeft terwijl dat wel kan als je nog meer ruimte nodig hebt. Daarnaast zijn L-vormige keukens relatief goedkoop en eenvoudig te monteren. Je kunt ook flink wat kosten besparen door de montage zelf te doen.

Lees tip:  Verhuizen: stress top 10

Eilandkeukens met kookeiland

Een eilandkeuken met een kookeiland is enorm populair, maar mensen met een kleiner of beperkt budget slaan deze vorm vaak over. In de veronderstelling dat een eilandkeuken sowieso te duur is. Maar je kunt ook een goedkope complete keuken met een kookeiland kopen als je dat wenst. Deze keukens hebben voordelen, omdat ze multifunctioneel zijn en voor een luxueuze uitstraling zorgen. Voor in een leefkeuken is een eilandkeuken de perfecte keuze! Kleine minpunten zijn dat er vaak additionele kosten gemaakt moeten worden voor het verleggen van leidingen en dat een eilandkeuken ook niet heel simpel zelf te monteren is.

Goedkope complete keuken in een U-vorm

Een goedkope complete keuken in een U-vorm is enorm populair en dat is logisch, omdat deze keukens ontzettend veel werk- en bergruimte bieden. Je hebt vaak ook voldoende ruimte om inbouwapparaten, zoals een vaatwasser, koelkast, oven en kookplaat te plaatsen. In veel gevallen is ook een deel van een U-vormige keuken los te koppelen en te verrijden. Dan kun je bijvoorbeeld tijdelijk een bar creëren waaraan je kunt zitten en eten. Een groot pluspunt is dat een keuken in een U-vorm net zo makkelijk te plaatsen en te monteren is als een rechte keuken.

Een goedkope complete keuken op maat laten maken

Wanneer je met afwijkende maten te maken krijgt en hulp nodig hebt, kun je ook een specialist inschakelen. Vaak kun je in goed overleg een goedkope complete keuken op maat laten maken en dan krijg je de keuken die helemaal op jouw wensen en eisen is afgestemd. Zelfs in een lagere prijsklasse is het gewoon mogelijk om een keuken op maat te laten ontwerpen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *