Een goed lichtplan voor de woonkamer nodig?

Of het nu gaat om plafondlampen of wandlampen, vloerlampen een lichtplan voor de woonkamer zorgt voor de juiste sfeer op elk moment. Daarom is het belangrijk om een goed verlichtingsplan te (laten) maken. Er is veel waar rekening mee moet worden gehouden om tot de juiste verlichting voor de woonkamer te komen. Maar ook de gang, de keuken, de slaapkamer en elke andere ruimte heeft goede verlichting nodig. Waar moet u op letten met LED, dimmers en andere lichttechniek? Ja, er komt veel bij kijken.

Mooi licht in de woonkamer: een kwestie van een lichtplan

Een lichtplan voor de woonkamer, zorgt voor een goede verlichting die weer bepaalt of we ons comfortabel voelen in de ruimte. Want afhankelijk van contrast, lichtkleur of helderheid heeft licht een heel ander effect. Indirecte armaturen zorgen bijvoorbeeld voor zacht, behaaglijk licht. Terwijl een werkplek een zeer helder, gefocust licht nodig heeft. Om het beste uit een kamer te halen, moet de verlichting ook goed gepland zijn.

Tijdens de bouw

In het beste geval wordt bij de bouw of renovatie al rekening gehouden met het lichtontwerp. Maak van de gelegenheid gebruik om met een specialist te praten over uw ideeën voor succesvolle verlichting. Die specialisten kunnen bijvoorbeeld de professionals van Lichtkunde zijn. Vaak is het zo dat de plannen voor verlichting naar de achtergrond verdwijnen. Het belang van goede verlichting wordt helaas niet altijd erkend. Een grondige planning kan u echter later heel wat teleurstelling en dure herstelkosten achteraf besparen. Alleen zo kan worden gegarandeerd dat de stopcontacten en stroomaansluitingen precies daar zijn waar ze later ook echt nodig zijn. Door een goed lichtplan te laten maken kan worden voorkomen dat er lelijke verlengkabels langs de muren van de woonkamer of langs de muur in een willekeurige ruimte in huis lopen.

Lees tip:  Waar kun je het beste isoleren?

Veel om uit te kiezen

Van de efficiënte LED-lamp tot de luxueuze kroonluchter. Er zijn tal van lichtbronnen beschikbaar voor elk lichtontwerp. Een plafondspot creëert een andere sfeer dan een leeslamp. Maar het creëren van een ideale lichtsfeer is helemaal niet moeilijk. De vuistregel is: een mix van drie verschillende bronnen = de ideale verlichting. De kanjers van Lichtkunde helpen u er graag bij. Het is namelijk hun vak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *