Een blokhut bouwen

Altijd al een blokhut in je tuin willen hebben, een eigen ruimte om aan je hobby te werken in alle rust? Dan is het wellicht een idee om zelf een blokhut te bouwen of tuinhuisje. In dit artikelen lichten wij toe wat voor soorten blokhutten er zijn en wat voor benodigdheden je nodig hebt om je eigen huisje in elkaar te bouwen.

Soorten blokhutten

Grofweg zijn er twee verschillende soorten blokhutten, de kant en klare blokhut en de prefab tuinhuisje/blokhut. De prefab blokhut kunt u zelf in elkaar zetten of een blokhut op maat te kiezen. Voor een blokhut op maat kun u ervoor kiezen om een blok hut online te configureren, hierbij kunt u de vorm en de berging met een luifel zelf bepalen. Daarnaast kunt u ook kiezen waar u de ramen, deuren, en type dak u wilt hebben. Een prefab blokhut is een kant en klare blokhut die u nog wel zelf in elkaar moet zetten hierbij zijn vaak de benodigdheden bij geleverd, zoals de RVS schroeven en RVS scharnieren. Het enige wat u dus nog moet doen is de blokhut in elkaar te zetten, vergelijkbaar met het in elkaar zetten van een Ikea meubel.

Een eigen blokhut bouwen

Wilt u liever zelf een blokhut in elkaar zetten dan is het wellicht handig om filmpjes op bedrijven zijn/haar website te zoeken of op YouTube. Zo staan vaak deze bedrijfsfilmpjes vol handige tips en trucs om snel en gemakkelijk een eigen blokhut in elkaar te zetten. Vaak zijn er online ook lijsten te vinden of blogs van mensen die al eens eerder een blokhut in elkaar hebben gezet. Zo kun je zijn/haar lijstje van benodigdheden aanhouden bij het bouwen van je eigen blokhut.  

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.