DuraPlus.nl

Heb je een energielabel nodig of een BENG-berekening? Of wil je weten hoe je je huis duurzamer kunt maken? Allemaal redenen waarom het verstandig is om een expert in te schakelen. Je kunt namelijk niet zomaar overal een energielabel aanvragen of een BENG-berekening op laten stellen. Hier heb je een deskundige voor nodig met de juiste certificaten en kwalificaties.

Een onafhankelijk expert op het gebied van duurzaamheid

DuraPlus.nl is zo’n expert. DuraPlus is namelijk een onafhankelijk duurzaam adviesbureau. Zij stellen energielabels op voor bestaande bouw en ook voor nieuwbouw, ze geven duurzaam renovatie-advies voor woningen en woongebouwen. En ze zijn gecertificeerd om een BENG-berekening op te stellen. Eigenlijk kunnen ze alles op het gebied van verduurzaming. Een prettige partner dus om je woning of bedrijfspand te verduurzamen of om aan bepaalde verduurzamingseisen te voldoen. Of voor andere zaken voor een omgevingsvergunning.

De eerste stap

DuraPlus kan ook de aannemer of de architect adviseren als het gaat om de stappen die gezet moeten worden om te voldoen aan de wettelijke eisen die gesteld worden aan duurzaamheid. Behalve verduurzamingsadvies geven, kunnen ze ook helpen om te kijken of iemand voor een duurzaamheidslening of bepaalde verduurzamings-subsidies in aanmerking komt. DuraPlus is eigenlijk de eerste stap naar een energiezuinig huis. Niet alleen voor de particulier maar ook voor de ondernemer. Of wanneer bijvoorbeeld een heel appartementencomplex energieneutraal en/of gasloos moet worden.

Het energielabel

Als je een woning of een bedrijfspand wilt gaan verkopen, verhuren of opleveren dan moet je in het bezit zijn van een officieel energielabel. Een voorlopig energielabel is dan niet voldoende. Een voorlopig energielabel is namelijk een indicatie en dus niet nauwkeurig genoeg. In zo’n geval moet je alsnog een energielabel aanvragen. Doe je dat niet dan kan dat een flinke boete opleveren. Dat energielabel kun je aanvragen bij DuraPlus. Als je bij DuraPlus een energielabel aanvraagt, weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat je energielabel officieel erkend is. Er zijn geen kleine lettertjes in de offerte die achteraf voor een hogere prijs zorgen. Een all-in prijs, een uitstekende service en deskundigheid, dat is wat je bij DuraPlus kunt verwachten.

Lees tip:  Wat zijn de badkamertrends 2021?

Wat is een energielabel

Het energielabel is eigenlijk een indicator die de energie-efficiëntie van een woning of bedrijfspand weergeeft. Dit is ontzettend handig voor huiseigenaren, huurders en potentiële kopers om inzicht te krijgen in die energieprestaties van een woning. Een energielabel helpt ook bij het nemen van duurzame beslissingen. Het voordeel van een energiezuinige woning zijn de vaak lagere energiekosten, de bijdrage aan een beter milieu en een hogere waarde van de woning. Daarnaast biedt een energiezuinige woning ook meestal meer comfort. De woning verduurzamen en een energielabel aanvragen zijn dus belangrijke stappen in de richting van duurzaamheid en DuraPlus kan hierbij helpen.

Een energielabel aanvragen

Via de website kun je snel en simpel een vrijblijvende offerte aanvragen. DuraPlus kan als erkende energieprestatieadviseur snel het proces starten zodra de offerteprijs is geaccepteerd. Er zal hierna op korte termijn een bezoek van een deskundige aan het pand worden ingepland. Er zullen verschillende aspecten van de woning worden gecontroleerd. De deskundige beoordeelt de energieprestaties van de woning en stelt het energielabel op. Dit bezoek duurt ongeveer 1,5 uur. Het opstellen van het energielabel wordt door DuraPlus zelf uitgevoerd en hierbij hanteren ze de verplichte rekenmethodes en de juiste normen. Zodra het energielabel is opgesteld, is DuraPlus gemachtigd om dit energielabel zelf aan te melden bij het RVO. Pas na deze officiële registratie is het energielabel een erkend label. Hierna krijg je het energielabel toegestuurd.

Meer informatie

Heb je dus een energielabel nodig, een BENG-berekening, een duurzaamheidsscan of duurzaamheidadvies? Neem gewoon eens een kijkje op de website van DuraPlus om te ontdekken hoe je van hun expertise op het gebied van duurzaamheid gebruik kunt maken. Wil je meer informatie? Neem dan gewoon eens vrijblijvend contact op met DuraPlus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *