Dit is waarom planten onmisbaar zijn in huis

Interieurbeplanting, de één vindt het fantastisch om meer groen in huis te halen en de ander verafschuwt zelfs het kleinste plantje in huis. Of je nu wel of geen groene vingers hebt: planten zijn écht onmisbaar in huis. Ze zijn niet alleen heel gezellig, maar leveren ook nog eens tal van andere voordelen op. En geloof ons, ook zonder groene vingers en de benodigde tijd zijn er genoeg planten die je in leven kunt houden. Door de juiste keuzes te maken, fleur je jouw interieur helemaal op én geniet je van talloze extra voordelen. Nog niet geheel overtuigd of simpelweg nieuwsgierig waarom planten dan zo belangrijk zijn in huis? Wij nemen je mee in de belangrijkste voordelen van interieurbeplanting. 

Planten maken gelukkig 


Ooit wel eens door een bloementuin gewandeld? Of door een bos geslenterd om je plotseling heel goed en vrolijk te voelen? Dit is niet zonder reden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen oprecht gelukkiger worden door te kijken naar planten. Een mooie tuin of prachtige planten in huis kunnen hetzelfde effect hebben op de mens. De groene kleur is rustgevend, bijna magisch. Veel groen in huis zorgt gemiddeld voor een lagere bloeddruk, minder zorgen en een algeheel ontspannen gevoel. Heerlijk om thuis te komen na een drukke en stressvolle dag en jezelf in jouw eigen oase van rust te dompelen. 

Meer zuurstofrijke lucht in huis 


Het is tegenwoordig niet altijd even goed gesteld met de luchtkwaliteit in huis. Doordat woningen eigenlijk té goed geïsoleerd worden, zien we ook dat er te weinig ventilatie aanwezig is in huis. Hierdoor verandert de luchtvochtigheid, meten we meer koolstofmonoxide en andere schadelijke stoffen die de lucht vervuilen. Planten zetten koolstofmonoxide om in zuurstof, ze filteren de lucht van schadelijke deeltjes en kunnen tevens van invloed zijn op de luchtvochtigheid. Er zijn zelfs enkele planten die extra luchtzuiverende kwaliteiten hebben. 

Lees tip:  Waarom regelmatig onderhoud van je dak belangrijk is

Dankzij de luchtzuiverende kwaliteiten van deze planten geniet je van een schonere lucht in huis. Dit is niet alleen goed voor de gezondheid, maar zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je je beter kunt concentreren. Handig tijdens het thuiswerken. 

Minder kans op allergieën 

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die opgroeien in een huis vol planten later ook minder allergieën ontwikkelen. Kortom, met jonge kinderen in huis is het goed om ook voldoende planten in de vertrekken te plaatsen. Ook in de babykamer is het fijn om een kamerplant te plaatsen. Dit oogt niet alleen heel gezellig, maar draagt dus ook bij aan de weerstand en gezondheid van de baby. Daarnaast loopt hij dan dus ook minder risico op het ontwikkelen van allergieën. 

Hoofdpijnklachten verminderen 

Ervaar jij de laatste tijd veel hoofdpijnklachten? Met name als je in huis bent? Dan kan dit te maken hebben met de luchtkwaliteit in huis. In woningen waar onvoldoende geventileerd wordt, zien we dat de lucht vol kwalijke stoffen zit. Stoffen die niet alleen slecht zijn voor de gezondheid, maar door onvoldoende gezonde zuurstof ook nog eens hoofdpijn kunnen veroorzaken. Met behulp van voldoende ventilatie én luchtzuiverende planten zal je merken dat de hoofdpijnklachten snel verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *