nieuwe keuken

Dit heb jij nodig in je nieuwe keuken

Krijg je eindelijk een nieuwe keuken of wil je een nieuwe keuken laten plaatsen? Of ga je voor het eerst op jezelf wonen? Dan zijn er een aantal dingen die je echt nodig hebt. In dit artikel lees je hier meer over.

Schaf goede pannen aan

Schaf de juiste pannen aan. Kies het liefst pannen die speciaal zijn voor de warmtebron waarmee je kookt. Deze pannen werken namelijk meestal beter, dan als je kiest voor pannen die op meerdere warmtebronnen gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld als je keramisch kookt kiest je voor een keramische pannenset. Via de website isenvi.com/nl/ vind je een groot aanbod qua soorten pannen. Koop ook verschillende formaten van pannen, zodat je een gerecht in het juiste formaat pan kunt klaarmaken. Ook kan je hierdoor meerdere gerechten tegelijkertijd bereiden.

Plek voor kruiden

Zorg voor een goede plek voor kruiden. Als je geen speciale ruimte hiervoor maakt wordt het snel een rotzooi. Je kunt bijvoorbeeld een kruidenrek plaatsen. Je kunt dit op je aanrecht plaatsen. Echter neemt dit ruimte in die je ook kunt gebruiken tijdens het koken. Kies daarom liever voor een kruidenrek tegen de muur of aan de binnenkant van je keukenkastje. Hiervoor zijn handige rekjes te koop. Maak een lijstje van de kruiden die je het meeste gebruikt en zorg dat je hiervoor genoeg ruimte maakt. Houd ook in de gaten dat je deze kruiden altijd op voorraad hebt.

Handige apparaten

Naast een oven en een magnetron zijn er nog een aantal apparaten die handig zijn om te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een blender, mixer en pureerstaaf. Daarnaast is het rijstkoker erg handig. Hierdoor kan je snel en makkelijk rijst koken, zonder dat je jouw fornuis nodig hebt. Sommige mensen vinden rijst uit de rijstkoker ook lekkerder smaken. Een ander voordeel is dat als je uitgebreid kookt hierdoor een extra fornuispit overhoudt om te koken. Een ander handig apparaat is een airfryer. Een airfryer is veel sneller opgewarmd dan een oven, waardoor het duurzamer is. Daarnaast worden snacks in een airfryer knapperiger dan in de oven. Bovendien is het een stuk gezonder dan een frituurpan en het stinkt minder erg dan een frituurpan. Een leuke gadget is een fonduepan. Hierin kan je niet alleen kaasfondue maken, maar ook chocoladefondue en hotpot. Hotpot is een Chinese bouillon, waarin je vlees en groente gaart.


Heb je niet veel budget? Koop dan eerst de meest belangrijke spullen. Dan kan je nog even sparen voor de andere dingen. Je kunt ook een lijstje maken van de spullen om te vragen voor je housewarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *