De voordelen van een zitmaaier

Als je net een nieuwe woning met een tuin of een stuk grond hebt aangeschaft, vind je het misschien ook leuk om in een deel van de tuin een grasveldje aan te leggen. Als je een stuk grond hebt aangeschaft, ligt er misschien al gras dat je natuurlijk graag goed wilt onderhouden. Naast het geven van voldoende water is het ook belangrijk dat je het gras regelmatig maait. Dit kan bijvoorbeeld met de Stiga zitmaaier. Waar men nog niet zo lang geleden het gras nog handmatig moest maaien, zijn er nu veel verschillende elektrische grasmaaiers op de markt die het werk een stuk lichter maken. Een zitmaaier is vooral geschikt voor grote oppervlakken. Maar wat zijn de andere kenmerken van een zitmaaier en wat zijn de verschillen met een gewone grasmaaier? In onderstaand artikel lees je er alles over.

De kenmerken van een zitmaaier

Omdat je op een zitmaaier kunt zitten is deze uitermate geschikt voor grote oppervlakken. Doordat je erop rijdt als op een auto of trekker, wordt je niet snel moe en kun je er grote oppervlakken mee maaien. Het maaidek van een zitmaaier zit aan de voorkant gemonteerd. Hierdoor heb je tijdens het maaien, als je op de zitmaaier zit, altijd een goed overzicht. De zitmaaier is hydrostatisch aangestuurd. Dit houdt in dat de snelheid van zowel achteruit als vooruit kan variëren.

De verschillen tussen een zitmaaier en een gewone grasmaaier

Het grootste verschil tussen een zitmaaier en een reguliere grasmaaier is dat je op een zitmaaier zit en dat je de machine met de voet aandrijft. Bij een reguliere grasmaaier loop je achter de grasmaaier en duw je deze aan. Er zijn echter nog een aantal verschillen. Zo heeft een zitmaaier een groter maaivlak zodat je meer gras in een keer kunt maaien. Echt reguliere grasmaaier is een een stuk lichter en hierdoor makkelijk wendbaar. Een reguliere grasmaaier is soms weer beter geschikt voor kleine oppervlaktes. 

Lees tip:  Voordelen van PVC vloeren

De voordelen van een zitmaaier 

Er zijn een aantal grote voordelen van een zitmaaier zeker als je grote oppervlaktes moet maaien. Een zitmaaier heeft een groot maaivlak waardoor je grote oppervlaktes in een keer kunt maaien. Omdat je op de maaier zit en deze alleen hoeft te besturen kost het gebruik van de zitmaaier een stuk minder energie dan het gebruik van een hand grasmaaier. Een zitmaaier is dus vooral geschikt als er grote stukken gras gemaaid moeten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *