De voordelen van berken haardhout

Haardhout Deventer heeft een groot aanbod van haardhout. Berk is een van de meest populaire houtsoorten die voor haardhout wordt gebruikt. Berkenbomen zijn middelgroot en groeien meestal in laaggelegen gebieden. Ze hebben een ondiep wortelstelsel. Het is gemakkelijk om deze houtsoort te identificeren. Het heeft een witte en waterdichte schors met donkere horizontale strepen. Berkenhout wordt beschouwd als hardhout. Het komt voor in verschillende soorten zoals zwart, geel en rood. Berkenhout is een goede optie voor brandhout omdat het geen vonken afgeeft. Hier volgen enkele voordelen van berkenhout als brandhout. Lees verder!

Gemakkelijk aan te steken

Een belangrijke reden om berken haardhout te kopen is dat het gemakkelijk aan te steken is. Het hout is zacht en brandt snel, zodat je in een mum van tijd een goed vuur kunt maken. Je kunt deze houtsoort gemakkelijk aanmaken met een lucifer of aansteker. Het zal voor een lange tijd blijven branden. Je kunt dus de hele avond plezier hebben zonder dat je continue meer hout moet toevoegen. Dit is namelijk het geval bij andere soorten hout. Berkenhout is gemakkelijk aan te steken omdat het een hogere ontbrandingstemperatuur heeft dan de meeste andere houtsoorten. Je hoeft ook minder aanmaakhout te gebruiken. Hierdoor kun je tijd besparen bij het bouwen van een vuur.

Grote vlammen en minder vervuiling

Berkenhout brandt heet en snel. Je kunt je vuur snel aanwakkeren en onderhouden zonder om de paar minuten nieuw hout toe te hoeven voegen. Dit maakt berkenhout de juiste keuze om je huis te verwarmen. Bovendien heeft berkenhout een hoge warmteafgifte. Dit betekent dat het vuur heet en helder zal branden. Zonder twijfel is berkenhout de perfecte keuze voor je openhaard of kachel. Berkhout brandt namelijk schoon en produceert niet veel rook of as als het goed wordt verbrand.

Lees tip:  Verduurzaam je woning in een handomdraai

Aangenaam aroma

Berkenhout heeft een aangename geur als het goed wordt verbrand. Op deze manier zal je huis lekker gaan ruiken. Je kunt houtsnippers of zaagsel gebruiken in combinatie met de berkenstammen om een nog aangenamer aroma te creëren dan alleen gewone houtblokken. Dit maakt het gebruik van berkenhout als brandhout veel aangenamer. Berkenhout biedt een frisse en zoete geur die zorgt voor een ontspannen sfeer in huis. Het is dus een goed idee om deze houtsoort te gebruiken om de sfeer in huis te verhogen. Dus, herken je de voordelen van berkenhout als brandhout? Bestel vandaag nog een aantal houtblokken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *