Huis laten opkopen

De verkoop van je huis bespoedigen: zo doe je dat!

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuw huis gekocht. Daar mag op geproost worden. Nu deze leuke en bijzondere beleving erop zit, is het tijd om je huidige woning te koop te zetten. Een spannende periode breekt aan, want hoe ga je dit aanpakken? Je wilt natuurlijk dat geïnteresseerde een bezichtiging inplannen en dat het huis zo snel mogelijk verkocht wordt. Er is werk aan de winkel. Om de verkoop van je huis te bespoedigen geven we in dit artikel een aantal handige tips.

Maak goede foto’s

Wat zeker belangrijk is voor een snelle verkoop van een huis zijn hoog kwalitatieve foto’s. De foto’s zullen verspreid worden op verschillende platformen zoals Funda.nl en waarschijnlijk op de website van jouw makelaar. Foto’s spreken mensen aan en zijn een uitnodiging voor potentiële kopers om de woning te komen bezichtigen. Vanzelfsprekend zijn veel foto’s beter omdat mensen zo een beter beeld kunnen vormen hoe de woning er daadwerkelijk uitziet. Let er wel op dat de foto’s mooi en scherp zijn.

Vraag een realistische prijs

Verplaats je bij het stellen van de vraagprijs in de schoenen van woningzoekenden. Zou jij bereid zijn de vraagprijs te betalen voor jouw woning? Overleg desnoods met een verkoopmakelaar wanneer je niet zeker bent of de vraagprijs die jij in gedachten hebt wel gepast is. Meestal ontstaan er onderhandelingen over de vraagprijs, wees hier dus goed op voorbereid.

Zorg voor een neutrale en schone uitstraling

Smaken verschillen. Zo ook met de inrichting van een huis. Niet alleen op foto’s, maar ook tijdens bezichtigingen is het van belang dat de woning er verzorgd en schoon uitziet. Maak de woning daarnaast zo neutraal mogelijk. Niet iedereen houdt van jouw smaak en decoraties. Door de inrichting te neutraliseren laat je potentiële kopers zien wat er wel allemaal niet mogelijk is in je huis. Bovendien kan je een stylist inhuren om te helpen bij het inrichten en dus verkopen van je woning.

Lees tip:  Creëer een kindvriendelijk huis met deze 5 tips

Zoek een geschikte makelaar

Bij het inschakelen van een verkoopmakelaar is het handig om vooraf wat onderzoek te doen en verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Kies een makelaar die bij jou past, die sterke foto’s en teksten plaatst en die flexibel is. De makelaar moet op vele momenten beschikbaar kunnen zijn om aanwezig te zijn bij een bezichtiging.

Laat je huis opkopen

Mocht het na al deze tips toch niet lukken om je huis snel te verkopen dan kun je altijd je huis laten opkopen door een opkoper. Vaak kunnen zij een prachtig bod doen zodat jij snel van je huis af bent. Dit bespaart je een hoop gedoe, geld en energie. Zo kan jij je weer focussen op je nieuwe woning!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *