De Taxus Media Hillii

De Taxus media Hilli is een conifeer achtige plant, met donkere groene naalden. Deze is uitstekend te gebruiken als haagplant. De Taxus media Hillii wordt vaak niet hoger dan 180 cm. Gebeurt dit wel, dan is de bovenkant vaak wat naar de zijkanten uitgeschoten en niet zo mooi compact als daaronder. Dit is ook een hint dat het tijd is om te gaan snoeien! Dit hoeft niet vaak te gebeuren, de Taxus media Hillii groeit namelijk erg langzaam. Daarom is deze ook uitstekend voor vorm snoei, als je bijvoorbeeld aangetaste hagen als een buxus wilt vervangen en deze in een passende vorm wilt toevoegen. Deze makkelijke haagplant is perfect voor beginners en staat elegant in elke pot en tuin.

De mannelijke venijnboom Taxus media Hillii

De Taxus media Hillii is de mannelijke versie van de Taxus Baccata. Deze kenmerkt zichzelf doordat hier in de nazomer geen rode besjes aan groeien. Dit gebeurt wel bij de vrouwelijke versie van de Taxus. Deze mooie venijnboom, ook wel haagplant in volksmond genoemd kan erg oud worden, tot wel duizend jaar. Hier zul je dan ook extra lang van genieten. Van oorsprong komt deze plant uit Europa, maar komt ook voor in Afrika en Azië. De Taxus had in het verleden een belangrijke rol, de buigzame takken werden tot handboog gevormd. Met de giftige naalden werd de pijl ingesmeerd, zo werd het gebruikt als wapen. De Taxus media Hillii blijft tijdens alle seizoenen door zijn stevige veerachtige maar giftige groene naalden mooi en zeer compact. Deze inheemse venijnboom zal dan ook in pot zeer elegant staan. Niet alleen doordat deze niet in de breedte uitschiet en in elke mogelijke vorm te snoeien is. Ook het uiterlijk van de plant is meer dan prachtig en is het een echte eyecatcher.

Lees tip:  3 redenen om te kiezen voor ledstrips in huis

De juiste behandeling voor de Taxus media Hillii

De Taxus media Hillii groeit in de zon en in de schaduw, weerstaat koude en warme temperaturen. Blijft altijd mooi groen van kleur. Als je de Taxus media Hilli gaat planten zorg er dan voor, dat de grond een wat lossere structuur heeft. Niet op een te natte plek wordt geplant. Dit is een van de weinige dingen waar de Taxus media Hillii niet tegen kan, natte voetjes. Hierdoor gaan de wortels schimmelen en gaat de plant uiteindelijk dood. Haal ook het onkruid wat om de plant heen groeit weg. Het onkruid tast de wortels aan. Als je de Taxus Media Hilli in een pot plant is het belangrijk om de eerste periode voldoende water te geven. Om een mooie volle haag te creëren wordt aangeraden om tussen oktober en april, 3 stuks per meter te planten. Om de plant mooi in vorm te houden is het vaak al genoeg om 1 keer per jaar te snoeien. Wil je de plantgroei bevorderen dan wordt aangeraden om 2 keer per jaar te snoeien. Let wel op dat de naalden giftig zijn! De Taxus media Hillii is eenvoudig te onderhouden, heeft weinig water nodig en blijft altijd mooi en elegant.

Bron:Tuinenmagazine

]]>

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks zijn open.