De raamdecoratie van deze tijd!

Als je het over stijlen van raambekleding hebt, verwijst “modern” meestal naar een bepaalde tijd of tijdperk, terwijl “eigentijds” betrekking heeft op het ontwerp. De twee stijlen zijn relatief minimalistisch en delen overeenkomsten zoals neutrale kleuren, strakke lijnen, en natuurlijke materialen. De twee termen worden dus vaak door elkaar gebruikt. In dit blog gaan we het vooral hebben op moderne raamdecoratie of raamdecoratie die in de 20e eeuw populair werden of bleven en die heel geschikt zijn voor huizen met een hedendaags ontwerp.

Houten jaloezieën

Gevierd om hun eenvoud en klassieke elegantie, zijn houten jaloezieën een uitstekende keuze voor eigentijds design. De natuurlijke afwerking van houten jaloezieën past bij zowel neutrale als lichte kleuren. Tegenwoordig is het gemakkelijk om houten jaloezieën te vinden die bij je passen, want er is een overvloed aan verschillende stijlen verkrijgbaar tegen prijzen die bij uiteenlopende budgetten passen.

Rolgordijnen

Een van de minst ingrijpende raamdecoraties, rolgordijnen kunnen de minimalistische esthetiek van een woning bewaren door ze op te rollen en uit het zicht te houden als ze niet gebruikt worden. Met rolgordijnen geniet je van eenvoud en privacy, en kun je ook kiezen voor transparante lichte stoffen of zwaardere dramatische prints, afhankelijk van je ontwerpsmaak en je eisen aan lichtregulering.

Gordijnen

Ondanks hun “old school” associatie zijn gordijnen een veelzijdige hedendaagse optie voor raamdecoratie. Door de ruime beschikbaarheid van stijlen, stoffen, texturen, en patronen kunnen ze in vrijwel elk huis gebruikt worden. Kies voor een eigentijdse woning voor lichtere stoffen boven de donkere, rijke tinten.

Lees tip:  Warmte in de winter

Vouwgordijnen

Stoffen vouwgordijnen zijn een andere manier om texturen en kleuren in de kamer te brengen. Met sommige kleuren zoals modderbruin, rood, en bruintinten, kun je aantrekkelijke patronen aanbrengen die bij de andere stoffen in de kamer passen. Jaloezieën hebben een tijdloze grandeur die de aanblik van elke kamer, of ze nu modern of klassiek is, zou verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *