keuken uitzoeken

De perfecte keuken uitzoeken in 5 stappen

Heb jij dringend een nieuwe keuken nodig, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel neem ik je mee in de 5 stappen die je maakt bij het kiezen van de perfecte keuken.

Waar moet de keuken komen? 

Allereerst is het erg belangrijk om de ruimte waar de keuken moet komen goed in kaart te brengen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een keuken voor je woning? Dan is dat heel anders dan wanneer je op zoek bent naar keukenblokken voor kantoor. Zorg dat je de ruimte goed opmeet en alvast een beetje kijkt wat past en wat niet qua opstelling.

Het budget voor je nieuwe keuken

Het budget is misschien wel het lastigste onderdeel van een nieuwe keuken kopen. Wat geef je namelijk uit aan je nieuwe keuken? Wat is normaal en hoeveel heb je te besteden? Belangrijk is om van tevoren een duidelijke grens voor jezelf te stellen. Hoeveel wil en kun je eraan uitgeven? Vervolgens kun je een stuk gerichter te werk gaan omdat je precies weet wat wel en niet binnen je prijsklasse valt.

De stijl van de keuken

Dan het leuke gedeelte: de stijl van je nieuwe keuken. Tegenwoordig zijn keukens er in zoveel verschillende soorten en stijlen, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Belangrijk is dat jouw nieuwe keuken aansluit op jouw persoonlijke stijl, maar ook past bij de woning. Hierdoor wordt het veel sneller een eenheid en zul jij je er meer in thuis voelen. Denk aan stijlen als landelijk, modern, design en klassiek. 

Lees tip:  Tuin (opnieuw) bestraten? Dit zijn de mooiste soorten verharding

De indeling van de keuken

Wanneer je de stijl hebt bepaald kun je gaan kijken naar de indeling van de keuken. Als het goed is weet je al een beetje wat voor opstelling je wilt hebben, dus is het nu tijd om de kastjes in te delen (in je hoofd dan). Hoeveel ruimte heb je nodig voor je spullen en waar wil je bijvoorbeeld de kraan en de oven plaatsen? Bedenk voor jezelf welke apparatuur je nodig hebt en zet alles op een rijtje. Hierbij kun je ook meteen bedenken of je voor lades of voor kastjes wilt gaan. 

Een offerte opvragen

Als jij in je hoofd een duidelijk beeld hebt van je toekomstige keuken, is het tijd om een offerte op te vragen. Zorg dat je niet meteen ‘ja’ zegt op de eerste offerte, zeker als deze je eigenlijk een beetje tegenvalt. Vraag meerdere offertes op en probeer waar mogelijk nog wat af te dingen of bij de prijs in te krijgen. Vaak is dit namelijk best mogelijk omdat keukenverkopers al een bepaalde marge aanhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *