De keuze voor een wit rouwboeket

De keuze voor een wit rouwboeket

Een familielid is overleden. Het was een goed man. Je hebt geen zussen of broers, evenals je moeder die reeds ook al is overleden. Dus jij bent nu de aangewezen persoon om de begrafenis te regelen. Je gaat naar een begrafenisondernemer en dan komt de vraag: ‘Welke kleur worden de bloemen in het rouwboeket?’ Je weet dat zijn lievelingskleur paars was, maar dat vind je maar niets voor op de begrafenis. Het blijft per slot van rekening wel het einde van iemand leven en niet een leuk verjaardagsfeestje. Maar wat moet je dan doen? Mocht je ooit in zo’n situatie terechtkomen dat je een uitvaart dient te regelen, wat nooit leuk is natuurlijk, heb je behoorlijk wat belangrijke beslissingen te maken. Het laatste wat je natuurlijk wil is een uitvaart waar je later met spijt op terug kijkt. Dus waar moet je voor kiezen?

Het belang van de juiste kleur

Welke kleur gaat het worden. Zijn lievelingskleur was paars, maar ja dat past weer niet bij kist. Zijn favoriete bloemen waren roze rozen, maar is dat weer niet te vrolijk? Je hebt veel om uit te kiezen, vele goede keuzes, maar misschien nog wel veel meer foute. Op safe spelen is dan in de meeste gevallen maar beter dan toch dat net niet passende kleurtje te kiezen waarvan je meer het gevoel krijgt dat je op een bruiloft bent dan op iemand begrafenis. Maar welke kleur is dat dan, er is namelijk zoveel om uit te kiezen. De mogelijkheden lijken wel eindeloos te zijn. Een wit rouwboeket is in de meeste gevallen een mooie en veilige keuze.

Lees tip:  5 Vloertrends

De betekenis van wit rouwboeket

Wit, de kleur van licht, goedheid, onschuld, zuiverheid, maagdelijkheid, perfectie en nog zoveel meer. Het voordeel aan wit is dat je er weinig fout mee kan doen, het is simpelweg gewoon een neutrale kleur. Waarbij bepaalde felle kleuren echt wel bij de kist of kleding moet passen, heb je dat bij wit niet. Je kan er gewoon niet de fout mee ingaan, en bij zoiets belangrijks als een uitvaart komt dat goed uit. Daarom ook kiezen zoveel mensen elke keer weer voor wit als de kleur van het rouwboeket voor hun geliefde. Dus mocht je na dit alles ooit een keer de aangewezen persoon zijn die de uitvaart van iemand dient te regelen, onthoud dan het kiezen van een wit rouwboeket nooit een verkeerde keuze kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *