De handigheid van horren voor het raam

Weinig dingen zijn vervelender dan enge beestjes in je huis. Een goede hor houdt die buiten, zodat je toch je ramen wijd open kunt zetten. Wel zo fijn voor je gezondheid en om je huis in de zomer koel te houden. Lees hier waarom horramen laten zetten de moeite is en welke types hor er nu in de handel zijn.

Wat houdt een hor allemaal tegen?
Er lopen en vliegen een hoop leuke en nuttige insecten rond: vlinders, lieveheersbeestjes, mieren en bijen bijvoorbeeld. Maar er zijn ook genoeg van die kruipertjes die je liever niet tegenkomt. En al helemaal niet in je huis. Vliegen zijn irritant en verspreiden bacteriën. Muggen houden je wakker en zorgen voor jeukerige bulten. Wespen kunnen je steken, zilvervisjes zien er vies uit, en kakkerlakken vreten je voedsel aan. Wat er precies mis is met spinnen weten we niet – maar toch zijn we doodsbang van ze.

Al deze diertjes, die een aanslag plegen op je rust en op je wooncomfort, worden tegengehouden door een hor. Het stevige gaas waarvan de hor gemaakt is heeft openingen waar zelfs het kleinste insectje door buitengehouden wordt. Sommige soorten hor zijn zo fijn dat ze zelfs stuifmeel (pollen) binnenhouden en daardoor mensen met hooikoorts verlichting bieden in de zomermaanden. Wat er wél door de hor heen kan zijn zonlicht en lucht – twee dingen die we wel dolgraag in huis hebben. Een hor is dus een aankoop waarmee je je woonplezier een flinke boost geeft!

Welke soorten hor kan je kopen?
Er zijn veel verschillende horramen en hordeuren om uit te kiezen.

-Plissé modellen kan je makkelijk opvouwen.
-Rolhorren kan je met twee handgrepen oprollen als je ze niet nodig hebt.
-Opzethorren vallen over je kozijn heen en kunnen weggehaald worden.
-Inzethorren passen precies in je raamkozijn, zodat er geen openingen achterblijven.

Voor bijna elk soort raam of deur zijn er passende horren te bestellen. Of je nou een kantel- kiep- of scharnierend raam hebt – er is altijd een hor om je woning vrij te houden van vervelende beestjes. Een vakman kan in jouw woning de ramen opmeten en er exact passende horramen voor laten maken. Die worden dan professioneel en snel geplaatst. Zo krijg je horramen die perfect afsluiten en er ook nog eens stijlvol uitzien.

Het gaas van horren is waterbestendig en sterk, waardoor je tientallen jaren lang van een nieuwe hor geniet. Nou ja, eigenlijk geniet je van licht en lucht in een woning zonder insecten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *